Annons

En röst på KD är inte en röst på bostäder åt alla

Magnus Nilsson skriver på denna sida och framlyfter sin och KD:s förträfflighet med omdaning och rivning av bostäder i Hanaskog och Östra Göinge.
Bostäder • Publicerad 6 september 2022 • Uppdaterad 7 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skopan i väggen när Ringen i Hanaskog började rivas.
Skopan i väggen när Ringen i Hanaskog började rivas.Foto: Simon Rehnström

Det verkar på Magnus som om det vore KD:s verk och verkar glömma att beslutet om rivning av cirka 120 bostäder i Hanaskog fattades i politisk enighet, vad jag förstår, i Göingehems styrelse där även S har en röst. Så kära väljare, det är inte Magnus förtjänst att detta nu sker, och än mindre KD:s.

Sedan verkar det som att allt är guld och gröna skogar för alla, men så är ingalunda fallet av det som nu står för dörren i Hanaskog när skopan snart knackar på dörren hos bland andra Anna, 96.

Annons

Vart skall 96-åriga Anna ta vägen? Eller den 80-årige mannen som bott i samma lägenhet i 60 år?

”Så är ingalunda fallet av det som nu står för dörren i Hanaskog när skopan snart knackar på dörren hos bland andra Anna, 96.”

Och vilka skall bo i nyproduktionen som planeras, 10 000 kronor i månaden i hyra är inte alla förunnat att klara av och hur skall 60 planerade nyproducerade lägenheter ersätta 120? Det glömmer du Magnus!

Det är synpunkter som kommer till mig varje dag när jag rör mig i byn från både unga och gamla Hanskogsbor.

Nej käre väljare, en röst på KD är en röst på kapitalet och inte en röst för bostäder åt alla.

En röst på Socialdemokraterna är en röst på utveckling av Hanaskog och Östra Göinge och detta påstår jag efter att i 30 år jobbat för Hanaskogs och Östra Göinges bästa.

Lars-Stellan Jönsson, socialdemokrat

Annons
Annons
Annons
Annons