Annons

Ett hån mot alla bra chefer

Angående artikel i Norra Skåne den 1 april.
Pengar • Publicerad 7 april 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Insändarskribenten menar att det är ”ett hån mot alla bra chefer”.
Insändarskribenten menar att det är ”ett hån mot alla bra chefer”.Foto: Henrik Montgomery/TT

Jag blir arg, uppgiven och frustrerad när jag läser om chefen inom socialtjänsten i Hässleholm som får 883 000 kronor av våra skattepengar i avgångsvederlag efter att ha misskött sitt arbete!

Lika illa är socialchefen Sus Lantz kommentar, "Ja, man kan ju undra varför det blir på detta sättet” (citat enligt NSk).

”Det hade räddat stora summor åt dem som verkligen behöver hjälp från socialtjänsten och pengarna hade hamnat hos rätt personer.”
Annons

Vi har chefer inom offentlig sektor som är så konflikträdda och okunniga om arbetsrättsliga lagar att man hellre slösar med skattemedel för att köpa sig fria istället för att försäkra sig om att man följer lagen och då inte behöver skylla på rädsla för en arbetsrättslig konflikt i Arbetsdomstolen!

Det hade räddat stora summor åt dem som verkligen behöver hjälp från socialtjänsten och pengarna hade hamnat hos rätt personer.

Det är ett hån mot alla bra chefer att se kollegor missköta sina arbeten å det grövsta för att då få höga avgångsvederlag och gå vidare till nästa chefsuppdrag!

Ylva Månsson, Osby, pensionerad f.d. facklig förtroendeman

Annons
Annons
Annons
Annons