Ett samtal – utan att mobiltelefoner sväljs

Debatt Artikeln publicerades
Foto: Jessica Gow/TT

I Kristianstadsbladet (7/2) skriver Per-Olof Kjellson att vårt digitala system är ett haveri och verkar så pass upprörd över systemet – att han uppmanar mig att svälja min mobiltelefon. Det var ett underligt råd från en läkare.

Givetvis tar vi de uppgifter som förekommit på största allvar och har begärt en oberoende utredning för att klargöra huruvida felaktighet har förekommit eller inte. Däremot kan jag, utifrån de behov och utmaningar som finns i sjukvården, konstatera att vi måste arbeta vidare med att utveckla nya arbetssätt, bland annat med hjälp av digitaliseringen.

Det finns ingen övertro på digitaliseringen och givetvis ska vi ansvariga politiker vara försiktiga med den. Men där det går att effektivisera, för både medarbetare och patienter, genom digitaliseringen – så bör vi definitivt göra det.

Jag vill även passa på att bjuda in Per-Olof Kjellson till Rådhus Skåne över en kopp kaffe, där vi förhoppningsvis kan utbyta goda idéer kring digitaliseringens för- och nackdelar.

Med hopp om ett bra samtal – utan att mobiltelefoner ska sväljas.

Gilbert Tribo (L)

Ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.