Annons

Extra glad att få höra ungdomars förslag

Svar till Mikaela Hansson i klass 5C på Snapphaneskolan i Knislinge.
Förslag • Publicerad 14 juni 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) invigde den nya kickbikebanan – men åkte inte själv.
Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) invigde den nya kickbikebanan – men åkte inte själv.Foto: Pernilla Ekdahl

Jag blir så glad att få inspel från ungdomar i vår kommun. Ni är framtiden och ni vet bäst vad som behövs för att göra vår kommun ännu bättre. Därför har vi under de senaste åren satsat stort på att förbättra för just barn och ungdomar i Östra Göinge.

Samma dag som din insändare kom in i Kristianstadsbladet stod jag och invigde vår nya Kickbikepark i Knislinge. Det bästa med den satsningen är att det var ett par killar från just Snapphaneskolan som kom fram till mig en dag och ville gärna ha en sådan i byn. Vi tog därför med oss killarna i början av arbetet som jag nu ett par år senare fick inviga i helgen. Därför är jag extra glad över att många ungdomar hör av sig och berättar om deras tankar. Vissa stannar vid just bara tankar, förslag och drömmar men många förverkligas också.

”Kommunen kan göra mycket men vi kan inte göra allt och framförallt inte i varje by. Därför har kommunen valt att satsa på ungdomskortet (busskort) till alla elever som går på högstadiet.”
Annons

Det kan handla om Kickbikepark, lekplatser, utegym, hoppkuddar eller bara ett ställe att hänga på. Kommunen kan göra mycket men vi kan inte göra allt och framförallt inte i varje by. Därför har kommunen valt att satsa på ungdomskortet (busskort) till alla elever som går på högstadiet. Allt för att öka rörligheten så att fler kan upptäcka det som finns både i och utanför Östra Göinge.

Snart får du också ett sådant ungdomskort Mikaela och jag hoppas att du fortsätter att skicka in förlag och dina med fleras tankar till mig.

Njut nu av sommarlovet!

Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge

Annons
Annons
Annons
Annons