Annons

Feghet att inrymma koranbränning i yttrandefriheten

Det är dags att minnas revykungen Karl Gerhards och hans kanske mest kända kuplett från år 1940, Den ökända hästen från Troja.
Bokbränning • Publicerad 8 februari 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Minns Karl Gerhard och hans ökända häst från Troja.
Minns Karl Gerhard och hans ökända häst från Troja.Foto: TT

Av rädsla för nazisterna blev han förbjuden att sjunga den i Stockholm. Den vackra hästen innehöll farliga budskap. Allt finns numera tillgängligt på internet.

Den 10 maj 1933 brände nazisterna tusentals böcker som var skrivna av judar eller av politiska motståndare. Det genomfördes som offentliga bokbål i Berlin och på andra platser. Vid slutet av 1934 hade över 5 000 boktitlar förbjudits i Tyskland.

Annons

År 2022 och 2023 bränns koranen här i vårt land.

”Sverigebilden borde tydliggöras genom en rättslig prövning av just koranbränningen.”

Under naziststyret i Tyskland vågade Sverige inte öppet fördöma nazisternas agerande. Hittills har brännande av koranen på samma sätt fått genomföras utan att bli föremål rättsliga åtgärder. Man kallar det ”yttrandefrihet” men är för många uppenbar ”hets mot folkgrupp”.

Sverigebilden borde tydliggöras genom en rättslig prövning av just koranbränningen. Därigenom kan världen få veta rättsläget i Sverige. För mig är det en feghet (politisk korrekthet) att koranbränningen inrymmes i vår yttrandefrihet.

Öppna dagens ”Trojanska Häst” så att de dolda budskapen och deras budbärare blir allmänt kända!

Sten Åkerman

Annons
Annons
Annons
Annons