Annons

Fick jag leva om livet skulle jag bli politiker

Har haft en gammal slogan om mej själv, att om jag hade fått leva om mitt liv, så skulle jag bli politiker. För den här yrkesgruppen har inga skrupler.
Politiska ambitioner • Publicerad 30 december 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pengar, pengar, pengar och politik, resonerar skribenten kring.
Pengar, pengar, pengar och politik, resonerar skribenten kring.Foto: Henrik Montgomery/TT

Ju högre upp i hierarkin, desto mer smyger girigheten fram. Trots höga löner, så gör dom flesta politiker allt för att tjäna en extra slant.

Men jag ska hålla mej på mattan och på hemmaplan. För att bli politiker så måste man ju självfallet gå med i ett parti. Och har man tur så hamnar man på en valbar lista, gärna så högt upp som möjligt. Sen finns det ju personval också, men då måste hen gå ut och göra reklam för sej själv, med varierande resultat.

Annons

Så blir man vald och kommer in i fullmäktige. Vi kan ta vilken kommun som helst här i vår närhet. Hässleholm, Kristianstad och Osby. Nästan dagligen får vi läsa om den ena skandalen efter den andra. Om att ekonomin missköts. Det lånas pengar till ”skrytbyggen”. Ta det nya badhuset som byggs i Hässleholm. En summa som får den mest luttrade att tvivla. Har man inte lärt sej något av Kristianstads badhus och dess skrala verksamhet.

Och vad kommer det att kosta för en barnfamilj att gå in en dag för att bada och roa sej 1 000 kronor?

Och vem är det som sitter och beslutar om sådana här vansinnigheter. Jo, helt vanligt folk som kallar sej politiker, ivrigt påhejade av lobbyister, som pratar för varan.

Och priset, ja det får vi skattebetalare stå för. Sen har vi då alla ”guldavtal” som kommunerna vräker ut till tjänstemän eller chefer som ”missköter” sej. Och det handlar inte om några småpengar. En spark i röven hade varit mer produktivt.

Tillbaka till det kommande badhuset. För en bråkdel av de 420 miljonerna, så hade man kunnat renovera badhusen i Sösdala och Bjärnum. Istället så tvingar man kommuninvånare från alla hörn att ta bilen eller bussen till Hässleholm, för att gå och bada. Snacka om miljömedvetande där. Hoppas, alla badare har en en elbilö.

En sista fråga till HSB (Hen Som Bestämmer): Varför inte lägga en del av skrytpengarna till vård och omsorg?

Jag har tidigare skrivit om våra vårdbiträden och undersköterskor som far som tättingar mellan våra gamla som behöver ständig vård. Och detta med ett minutschema, där varje åldring har ett visst antal minuter till förfogande. Men det, är en annan historia.

Hoppa på ett Bättre Nytt År

Erik Bergström, Stoby

Annons
Annons
Annons
Annons