Annons

Finns det ingen skam i kroppen hos dessa chefer

Nu får man väl ”vakta sin penna” så man inte blir anmäld för alltför grova ordalag i denna insändare.
Avgångsvederlag • Publicerad 5 februari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Fortsatt pengaregn över kommunala chefer, påpekar skribenten.
Fortsatt pengaregn över kommunala chefer, påpekar skribenten.Foto: Henrik Holmberg / TT

Men visst blir man heligt förbannade när vi läser om hur omsorgsförvaltningen i Kristianstad kommun beter sig. Finns det ingen skam i kroppen på dessa så kallade chefer som anser sig så viktiga och så oantastliga att man kan handskas med skattemedel på ett så idiotiskt sätt som vi kan läsa om i Kristianstadsbladet. Vad säger förvaltningschefens egen chef om detta? Är det tillåtet att kasta iväg 1,5 miljoner kronor så där utan vidare? Dessa pengar hade istället räckt till två heltidstjänster på något av våra boenden.

Är det tillåtet att skriva under ett avgångsvederlag till en person som uppenbarligen vid detta tillfälle redan hade en ny anställning i en annan kommun? Och varför Kristianstad kommun dessutom ska betala denna persons utbildning, med en kostnad om 300 000 kronor, är för mig helt befängt. Varför ska det gälla speciella regler för denna person? Han har ju uppenbarligen gjort sig omöjlig, först i Olofströms Kommun och nu i Kristianstad, och ändå ska han behandlas med silkesvantar och dessutom få en rundlig summa pengar som tack.

Annons

Hur många gånger ytterligare ska vi tvingas konfronteras med dessa så kallade chefer som anser sig så betydelsefulla att de kan bete sig som man vill? eller finns det någon/några rakryggade i kommunen som kan/vill sätta stopp för detta slöseri med skattemedel? Jag är trött på att ständigt höra och läsa om hur det saknas pengar inom skola, vård och omsorg och samtidigt se hur vissa personer i ledande befattningar kan förse sig av dessa så viktiga medel.

Om det inte blir ett stopp på denna idioti ska vi kanske uppmana de elever som nu står inför valet att välja rätt gymnasieutbildning att välja en sådan linje att man senare kan söka sig en chefstjänst inom kommunen? Då kan man se till att känna rätt personer på rätt nivå, klia rätt ryggar, skaffa ett rymligt samvete och vips har man en säkerställd framtid !

Johnny Hansson

ARG pensionär

”Varför ska det gälla speciella regler för denna person? Han har ju uppenbarligen gjort sig omöjlig, först i Olofströms Kommun och nu i Kristianstad”
Annons
Annons
Annons
Annons