Flera hot mot skogsägare

Skogsnäring Artikeln publicerades

Det finns ett svenskt ord som ibland ifrågasätts i vår tid. Jag tänker då på äganderätten av skog och mark. Myndigheters krav och regelverk leder ibland till att den som under årtionden brukat skog och mark körs över och kompensationen för utebliven möjlighet för fortsatt bruk är inte tillräcklig.

Ett annat hot är militanta djurrättsaktivister som genom hot och våld saboterar för seriösa lant- och skogsbrukare. Deras senaste påfund är att riva jakttorn och detta drabbar jägare som tar sitt ansvar för viltvården.

Från många håll kommer rop på skärpta straff för olika brott och det är dags att även se över hur brott mot äganderätten kan förhindras och beivras.

Lars-Ivar Ericson (C)

Tyringe

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.