Annons

Förbygg otryggheten med duschväggar

Vi pratar om skolresan 2030 i vårt vackra Östra Göinge som vill satsa på en Trygg och säker skola - Förebygga otrygghet.
Trygg skola • Publicerad 23 februari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hästveda skola har installerat duschväggar och har numera duschbås istället för ett stort duschrum. Något Östra Göinge kommun också måste satsa på, anser skribenten.
Hästveda skola har installerat duschväggar och har numera duschbås istället för ett stort duschrum. Något Östra Göinge kommun också måste satsa på, anser skribenten.Foto: Simon Rehnström

Då ställer jag en motfråga om hur politikerna tänker kring hur tryggheten ska kunna uppfyllas när barn i Östra Göinge kommun inte har rätt till sin integritet?

Att börja med så pratar vi omklädningsrum och duschar. Det här är en viktig fråga, men varför finns där inga skärmväggar/duschdraperi i våra barns skolduschar?

Annons

Låt politikerna testa skolans duschar tillsammans.

Det handlar om barn och ungas arbetsmiljö. Vi måste inse att världen förändras och skolan förändras! För många barn och unga är det här en viktig fråga, de vill inte utsättas för andras blickar, andras åsikter om deras kroppar och det som nu kommit att bli ett hot mot privatlivet, risken att bli fotograferad eller filmad i duschen.

Sen struntar jag i hur ekonomin ser ut för vår fattiga kommun, det ska inte ens komma på tal när det gäller en sån viktig sak! Om man inte har råd eller möjlighet att sätta upp bås på en gång så börja med duschdraperier. Det är inte svårt.

Isabella Raudszus

”Låt politikerna testa skolans duschar tillsammans.”
Annons
Annons
Annons
Annons