Annons

Företagsfientliga Hässleholm visar sitt rätta ansikte

Läser med en viss ironi om bröderna Börjesson på Hovdala. Dessa tappra bröder som har drivit slottets restaurang och kafé i 12 år.
Hovdala slott • Publicerad 17 april 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jonatan och Johannes Börjesson. Hovdala slottsrestaurang. Nu KRAV-certifierad.
Jonatan och Johannes Börjesson. Hovdala slottsrestaurang. Nu KRAV-certifierad.

En oas i Hässleholms kommun som många har och åker till för sköna promenader eller annan rekreation. Folk har kommit från när och fjärran för att besöka denna historiska plats.

Men nu har Jonatan och Johannes gett upp. Dom ville lämna över till någon nu redan i maj. Men så verkar inte vara fallet. Istället så ”tvingar” kommunen bröderna att öppna till kontraktet löper ut i juni. Hyreshöjningar är det ingen som gillar, oavsett man är privat eller företagare. Men att som kommunen vilja höja hyran med 40 procent saknar ju all rim och reson. Det är väl inte undra på att man som företagare ger upp när man får ett sådant besked.

Annons

Återigen visar det sej att kommunen är och förblir företagsfientlig. I detta fallet handlar det om två bröder som har brunnit för sin verksamhet på ett av Hässleholms mest kända turistmål. Och med en hyreshöjning på 40 procent så skrämmer man bort den mest luttrade.

För kommunens del, så finns det ett talesätt.

Den som gapar efter mycket, förlorar oftast hela stycket.

Erik Bergström, Stoby

”Återigen visar det sej att kommunen är och förblir företagsfientliga.”
Annons
Annons
Annons
Annons