Annons

Förtroende byggs av dina handlingar

Helén Fritzon bad om väljarnas förtroende till EU valet. I ett SVT- inslag ville hon inte visa handlingar, till vad hennes så kallade kontorspengar hade använts till. Att revisionen i Bryssel skötte kontrollen.
Förtroende • Publicerad 10 juni 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Helén Fritzon imponerar inte, anser skribenten.
Helén Fritzon imponerar inte, anser skribenten.

Vi vet skillnaden mellan vad revisorer finner och vad journalister hittar när de har möjlighet att läsa allmänna handlingar. Inte länge sedan Kristianstadsbladets Matti Stenrosen skrev om att Kristianstad kommun, sen många år och många miljoner, transporterade avloppsvatten med tankbil. Att avloppsvatten sköljts ut vid bostäder i Huaröd. Inget av detta hade revisorer, hälsovårdsinspektörer eller kommunens kommunikatörer upplyst medborgarna om.

När Helén Fritzon var kommunalråd i Kristianstad lät hon, med våra skattepengar, subventionera flygplatsen i Everöd med mångmiljonbelopp varje år. Detta för att vi medborgare skulle välja flyget i stället för tåget vid resa till Stockholm. Sommaren 2017 blev hon minister i Stefan Lövens regering. En regering som beskattade flygresor, för att folket skulle välja tåget istället för flyget.

Annons

Åke Nyholm

Everöd

”När Helén Fritzon var kommunalråd i Kristianstad lät hon, med våra skattepengar, subventionera flygplatsen i Everöd”
Annons
Annons
Annons
Annons