Annons

Fridolin silar mygg och sväljer kameler

Gustav Fridolin (MP) kommer måndagen den 5 september till tals på på Kb/NSk:s insändarsida.
Klimat • Publicerad 8 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Debattören vänder sig emot Gustav Fridolins insändare från tidigare i veckan.
Debattören vänder sig emot Gustav Fridolins insändare från tidigare i veckan.Foto: Lasse Ottosson

Från denne Fridolins tid vid rodret erinrar vi oss Miljöpartiets avhoppade bostadsminister Mehmet Kaplan och dennes samröre med högerextrema grå vargarna. Mehmet Kaplan tycks ha varit språkröret Gustav Fridolins vän och förtrogne. Försvann ut i skuggorna gjorde också Yasri Khan, föreslagen till partistyrelsen, efter ha att vägrat ta en kvinna i hand.

Fridolin påstår ”att MP är kvar i riksdagen är det viktigaste jag kan göra för att inte högerpartierna ska ta över.”

Annons

Nå hans samröre med ”höger”extrema krafter talar sitt tydliga språk om Fridolins trovärdighet i detta sammanhang.

Fridolin talar också om ett friskt parti. Friska partier uppfattar många av oss gräsrötter som partier med god medlemstillströmning. Dessvärre ser vi sedan lång tid våra partier tappa medlemmar vilket är förödande för vår representativa demokrati. När vi är inne på ämnet demokrati påminner vi Fridolin om det förödande inflytande, med benägen hjälp av Socialdemokraterna, detta lilla marginella parti han tillhör fått i regeringsställning!

Låt oss bara nämna skenande el- och bränslepriser. Detta bland mycket annat har lett till att hela samhällsekonomin har satts på spel. Nej Fridolin det hjälper inte att nu börja prata klimat och i förment godhet påstå sig ”ligga i framkant” på de många bekostnad. Detta när miljön utsätts för förödande mänsklig påverkan. Dock inte i huvudsak i vårt Sverige utan annorstädes.

”Det bör i sammanhanget sägas att undertecknad och många med mig är överens om att klimatet på jorden förändras och har så gjort genom årmiljonerna med eller utan mänsklig påverkan.”

Behöver jag nämna exempelvis skogsskövling, jordförstöring och utrotande av djur och växter. Något som just nu inför våra ögon pågår i stora delar av världen och vilket vi faktiskt kan göra något åt!

Det bör i sammanhanget sägas att undertecknad och många med mig är överens om att klimatet på jorden förändras och har så gjort genom årmiljonerna med eller utan mänsklig påverkan.

Nu Fridolin, till Olle Hall författare till dikter på Hasselamål. Olle Hall nu död sedan åtskilliga år tillhörde en gång min bekantskapskrets. Jag fick mig till livs en glimt från hans barndom.

Han hade som barn hört om det stora kriget i Kina och gick därför ut på gårdstunet la örat mot backen i tron att kunna höra stridslarmet från det fjärran slagfältet på andra sidan jorden.

Nå Fridolin kanske dags att lägga örat till marken använda din fantasi och lyssna på larmet från bland annat just Kina.

Dånet från maskiner av olika slag exempelvis för byggandet av kolkraftverk, utvinnande av jordmetaller med mera är bedövande. Vad dessa aktiviteter betyder för den miljö du påstår dig värna om får du räkna ut själv där du aningslöst vandrar omkring i den svenska sensommaren silande mygg och sväljande kameler.

Ronny Larsson i Kvistalånga

Annons
Annons
Annons
Annons