Annons

Gläds med dem som vågar ta steget ut ur garderoben

Assar Björkvald, det är med sorg i hjärtat jag läser din artikel angående kyrkans Pridetema den 4 juni.
Pride • Publicerad 14 juni 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pridepromenad genom Hässleholm. Lars-Ivar Ericson, centerpolitiker och präst, var med sin regnbågsfärgade tuppkam en av deltagarna.
Pridepromenad genom Hässleholm. Lars-Ivar Ericson, centerpolitiker och präst, var med sin regnbågsfärgade tuppkam en av deltagarna.Foto: Annika Majak

En folkfest för att upplysa och att få förståelse om den sexuella läggningen. Att visa barn som tvivlar på sin sexuella läggning att dom är inte annorlunda utan det är helt okej att känna så.

Känner ett par ungdomar som mått så fruktansvärt dåligt i många år, men att äntligen få komma ut ur garderoben är som en underbar befrielse. Något som nu äntligen börjar gå upp för alla att det är ingen sjukdom, det smittar inte och dom är inga monster. Det är inget man plötsligt blir, utan man föds till detta precis som du föddes heterosexuell.

”Alla får tro på vad dom vill, det är en rättighet som vi alla får ha i ett demokratiskt land. Men vissa åsikter kan man behålla för sig själv.”
Annons

Att Pride behöver finnas är för att det måste bli ett slut på denna förföljelse och det eviga spottande på någons sexuella läggning. Att kyrkan tar in alla guds barn är en självklarhet. Vi ser hur dom i andra länder fängslas och stenas till döds för sin läggning. Assar, jag antar att du är av den gamla sortens kristen som följer din bibel till punkt och pricka, men att sparka på dom som redan ligger är sorgligt att läsa. Alla får tro på vad dom vill, det är en rättighet som vi alla får ha i ett demokratiskt land. Men vissa åsikter kan man behålla för sig själv. Det strör bara salt i öppna sår.

En eloge till Svenska kyrkan för att ni visar vad riktig kärlek är och att alla får stå för sin läggning.

Helen Svensson

Annons
Annons
Annons
Annons