Annons

Gud hälsar: det finns hopp, Hässleholm!

” – Kan du hälsa Gud att vi behöver lite framtidstro.” Så avslutade Lena Wallentheim sitt första majtal i Hässleholm. Utan att göra för stora anspråk skulle jag vilja svara: Gud hälsar: Det finns hopp, Hässleholm!
Framtidstro • Publicerad 4 maj 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lasse Bjervås, pastor och föreståndare Pingstkyrkan Hässleholm.
Lasse Bjervås, pastor och föreståndare Pingstkyrkan Hässleholm.Foto: Sofia Åström

I tider som våra när det är mycket som är svårt och det är turbulent både i omvärlden och Hässleholm är det lätt att tappa modet. Den kristna tron vill gjuta in ett hopp som bär igenom när det är som mörkast.

Så här skriver Paulus: ”Och hoppet sviker oss inte, för Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den Helige Ande som han har gett oss.” (Romarbrevet 5:5)

”Jag, och många andra, ber för vår stad, för alla som har förtroendeuppdrag att leda staden och för alla hässleholmare.”
Annons

Med det hoppet i våra hjärtan går det att tro på framtiden. Till alla som arbetar och sliter för Hässleholms bästa: Guds tankar för Hässleholm är att ge oss en framtid och ett hopp.

Jag, och många andra, ber för vår stad, för alla som har förtroendeuppdrag att leda staden och för alla hässleholmare. Gud hälsar: Det finns hopp, Hässleholm!

Lasse Bjervås, pastor och föreståndare Pingstkyrkan Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons