Annons

Gynna inte den som gynnar Ryssland

Nu när världen ser ur som den gör, med krig och terror från Ryssland och Belarus, är det av stor vikt att alla hjälps åt och bojkottar allt som kommer från Kina.
Bojkott • Publicerad 4 mars 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kina stöttar Ryssland med pengar och därför ska kinesiska varor bojkottas, menar insändarskribenten.
Kina stöttar Ryssland med pengar och därför ska kinesiska varor bojkottas, menar insändarskribenten.Foto: Håkan Mosvold Larsen

Den kinesiska regimen stöttar Ryssland med pengar och vill inte fördöma Rysslands terror mot Ukraina. Därför menar jag att allt ni köper: står det ”made i China” på sakerna: köp inte dem. Gynna inte den kinesiska regimen. Hjälps vi alla åt så kan vi göra stor skillnad.

”Vi behöver egentligen inte så mycket skit, vi mår inte bättre.”

Det är rent för jävligt vad som hände, ta bara till er själva: Allt kan hända med en så fruktansvärd värld vi lever i. Håll igen på det ni köper, vi behöver inte en massa skit som kommer från Kina. Köp svenskt eller åtminstone saker som kommer från Europa så ni inte gynnar Kina. Alla kan göra lite så blir det mycket i slutet. Tänk med hjärnan ”behöver jag detta?”. Vi behöver egentligen inte så mycket skit, vi mår inte bättre. Det kan skapa en bättre värld i slutändan. Lite mer civil olydnad skulle absolut inte skada, fler som skriker och demonstrerar – ju fler vi är så kan vi flytta berg och få ändring på både Sverige och världen.

Mats Johansson

Annons
Annons
Annons
Annons