Annons

Hade M hållit löftena hade en ny ishall varit byggd

Det är märkligt att aktiva moderater i Osby och även den nu lokalt avhoppade moderaten deltar i protesterna kring ishallens nerläggning.
Osby ishall • Publicerad 18 november 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Dålig politik är orsaken till att det inte finns någon ny ishall i Osby, anser skribenten.
Dålig politik är orsaken till att det inte finns någon ny ishall i Osby, anser skribenten.Foto: Mikael Persson

27/4-2016 beslutade kommunstyrelsen att kommunchefen ska arbeta vidare med förslaget om bygge av ny ishall.

2016 startades en utredning. Utredningen visade att en B-hall med 1,5 rink skulle kosta 126 miljoner kronor.

Annons

I Juni 2017 föreslog M att en ishall får kosta max 80 miljoner. Var den siffran kom ifrån är fortfarande höljt i dunkel. M fick övriga alliansen och SD med sig på detta och då fanns ingen chans till att få igenom en mer realistisk budget.

Det konstaterades snabbt att då skulle det bli en C-hall utan liten rink.

2019 beslutade fullmäktige att projektera för en ny ishall. M hävdade att budgeten på 80 miljoner ligger fast och ville avräkna redan nerlagda projekteringskostnader.

2021-02-24 beslutade Samhällsbyggnadsnämnden (SBN) att slutföra projekteringen. En aktiv moderat i SBN överklagade. En annan moderat i SBN yrkade att även en sporthall skulle tas med. Det hade försenat det ytterligare.

2022-09-20 beslutade SBN att begära ytterligare 92 miljoner till projektet från kommunfullmäktige. M och SD röstade emot.

Sedan kom den ekonomiska krisen och gjorde det fullständigt omöjligt att verkställa beslutet om ny ishall. Jag konstaterar att om M i Osby hade gjort det de sagt. Agerat positivt för en ny ishall så hade den varit byggd nu. Istället har de valt att lämna orealistiska förslag till investeringen, begära nya utredningar, överklaga beslut och lyfta in nya parametrar i utredningen.

Tommy Augustsson (S)

V.ordf. i SBN 2018-2022

Annons
Annons
Annons
Annons