GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Handlingsförlamning och tystnad under tidernas största rån

Mycket radioreklam och dravel om ”välfärden” men inte ett ljud från statsminister Magdalena Andersson om hur Socialdemokraterna har tänkt lösa den självorsakade energikrisen!
Elbrist • Publicerad fredag 06:00
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Många ord, men inga lösningar från klimat- och miljöminister Annika Strandhäll och energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar, enligt debattören.
Många ord, men inga lösningar från klimat- och miljöminister Annika Strandhäll och energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar, enligt debattören.Foto: Henrik Montgomery/TT

Mycket ord (som också skulle kunna användas vid biogastillverkning!) från Farmanbar och Strandhäll, men inga lösningar nu! Men det måste kanske börja blinka i Stockholm innan man förstår att det väntar en katastrof om det blir en kall svensk vinter? Svenska kraftnäts prognos säger att effektbristen i Sverige förväntas uppgå till 1 400 MW under topplasttimmen om det blir en normalvinter 2022/2023. Då är deras ”lösning” att stänga ner elen områdesvis i SE4 (så klart!) som bland annat sträcker sig över Skåne, Blekinge och Kronobergs län! OCH ”hålla nere förbrukningen” med priser på cirka 40 kronor per kilowattimme, enligt Niclas Damsgaard. Sedan tillkommer alla avgifter och skatter så klart!

Med tanke på Magdalenas tidigare ”bedrifter” inom finansen så är jag osäker på om hon och de andra drömmarna i Stockholm förstår vad det innebär för en pensionär med elvärme! Att det inte stämmer med svamlet i Energiöverenskommelsen från 2016 där en av de tre grundpelarna skulle vara försörjningstrygghet det är helt klart! Nu har det gått så långt med sosselögnerna att högeroppositionen säger nej tack till fler energisamtal och anser att Socialdemokraterna ”bluffar” om kärnkraften! "För senast det var energipolitiska samtal, då lade man ned två reaktorer” (Liberalernas Johan Pehrson).

”Hon ”tycker inte om” kärnkraft. Inte jag heller, men jag ogillar ännu mera att frysa, bli ruinerad och hamna på gatan efter ett långt arbetsliv!”

Med god hjälp av de drömmande samhällsfarliga miljöpartisterna så klart! "Man har hållit på med helt obegriplig politik för att straffa ut svensk kärnkraft och nu står vi i en skittunna med skit upp till halsen”. En mycket bra liknelse på läget från Pehrson!

Drömmarkompisarna i EU uppmanar medlemsländerna att lagra energi inför vad som kan bli en hård och kall vinter! Olja och gas då? För det går inte att lagra energi från drömmaren Magdalenas uttalade ”lösning” om att sol och vind det skulle lösa alla energiproblem! För hon ”tycker inte om” kärnkraft. Inte jag heller, men jag ogillar ännu mera att frysa, bli ruinerad och hamna på gatan efter ett långt arbetsliv! Framför allt genom ett pågående rån genom påhittade energipriser som varken företagen eller svenska folket klarar att leva med!

Men att el- och oljebolagen tjänar miljarder det är kanske okej då det blir mycket skatt och moms? Shell exempelvis redovisade den 30 juli en vinst på motsvarande 118,5 miljarder kronor bara för årets andra kvartal! Mer än dubbelt så mycket som motsvarande siffra förra året och tredubblade vinstmarginaler från raffinaderiverksamheten! Ett sista tips till de uppenbarligen långsamt tänkande sossarna, ”lösningen” är inte höjda skatter för då skulle vi inte ha ett enda problem i Sverige!

Stefan Tygesson, Osby

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.