Häpnadsväckande hur mycket ni i S ljuger

Avslutande replik till Lena Dahl Wahlgren (S).
SD och S-grälet • Publicerad 6 april 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”På grund av pandemin deltar endast ledamöterna i fullmäktige; vilket bygger på överenskommelse med Treklövern.”
”På grund av pandemin deltar endast ledamöterna i fullmäktige; vilket bygger på överenskommelse med Treklövern.”Foto: Mikael Persson

Det är häpnadsväckande hur mycket Socialdemokraterna och Lena Dahl Wahlgren (S) ljuger, helt skrupellöst i insändare efter insändare; där man sprider en falsk bild om att vi helt abdikerat politiskt.

I kommunstyrelsen är (SD) representerade med två ledamöter och två ersättare, på grund av pandemin deltar endast ledamöterna; vilket bygger på överenskommelse med Treklövern.

Att (S) har en annan uppfattning och trots rådande pandemi deltar med full trupp, betyder inte att vi abdikerat utan respekterar pandemins allvar och spelregler. På samma sätt är det också häpnadsväckande att 15 minuters paus, efter överenskommelse med ordförande leder till att LDW knåpar ner att vi ”skolkat” halva mötet och diskuterar arvode; inte ens Pinocchio hade varit så fräck.

Själv ställde jag frågor, när du därför påstår att vi inte ”sa ett dugg” är det inte sant, sov du då eller var du helt upptagen i ditt stickande; ren och skär lögn vill jag påstå. Men att du själv missar arvoderade möten med timmes försening i kommunen tycker du ju så klart inte behöver nämnas, vilket visar på hur man förhåller sig till sanningen.

För mig som inte varit politiker så länge, men tidigare varit just socialdemokrat (när du själv var medlem i Vänsterpartiet) har dessa år varit en ögonöppnare om hur oerhört central lögnen är som politiskt redskap inom Socialdemokraterna.

Det har varit besvärande för mig att se eftersom jag inser hur lurad jag blivit under många år, men när jag nu själv har tillträde till politiken kan jag ju se verkligen och jämföra med hur mycket lögner (S) använder mot allt motstånd.

”Om man ljuger om så banala saker som om jag yttrat mig eller inte, saker som lätt kan kontrolleras; hur ser man då på andra ämnen?”

När både du och jag vet att vi debatterat flera frågor i kommunstyrelsen och LDW trots allt skriver att vi suttit helt tysta, är det tragiskt utifrån ett demokratiskt perspektiv för det kan inte vara demokratins tanke att man ska ljuga så mycket det bara går; när ni sedan påstår att ”vi hotar demokratin” kan vi alla konstatera hur ni praktiserar ämnet hederlighet – något som borde få varenda demokrat att må illa.

För om man ljuger om så banala saker som om jag yttrat mig eller inte, saker som lätt kan kontrolleras; hur ser man då på andra ämnen?

Finns det någon vettig individ som tror att (S) skulle vara mer hederlig när man kommer till de äldre, barnen eller tryggheten? Kanske är det då inte konstigt att ni proklamerar ut att ”Sverige har ALDRIG varit tryggare”, samtidigt minns vi alla en tid när bilbränder, gruppvåldtäkter, rån och mord inte var lika vanliga som fortkörningar.

”När jag nu själv har tillträde till politiken kan jag ju se verkligen och jämföra med hur mycket lögner (S) använder mot allt motstånd.”

Att ta ansvar kräver mer, därför är det enklare att påstå ”SD inte går upp i talarstolen”; för den egna lydiga väljarkåren inom (S) som precis som jag under många år inte vågat lyfta på den illaluktande kastrullen finns det kanske någon som tror LDW – så är det säkert.

Jag kan dock försäkra att fler och fler blir kritiska, det hände i Östtyskland under parollen ”Wir sind das volk” (vi är folket), människor som förstod hur mycket socialisterna ljög och tog till gatan för att man efterfrågade förändring; en utveckling som speglar SD:s väljarsiffror.

I hög grad beror vår ökning på att människor letat alternativ till era lögner, vanligt folk ni likt Stasi skymfar genom att kalla nazister, rasister eller främlingsfientliga där de i stället körde med fascister eller imperialister på andra sidan Berlinmuren; ovärdigt är förnamnet. Det handlar i stället om fientlighet mot lögner – inget annat. Så ska inte (SD) vinna väljare, vi ska göra det genom goda förslag och kommunicera dem direkt till våra väljare; eftersom vi vill få våra förslag och uttalanden korrekt citerade. Ps.

Det ska bli intressant att se om du som gruppledare ökar från dina 18 personkryss i nästa val, finns kanske någon till som också hittar sin inspiration i lögner, men högst tveksamt?

Göte Färm, gruppledare (SD) Östra Göinge