Annons

Här samlar vi inte poäng

Slutreplik från Sandor Szilagyi angående höjda arvoden och införandet av en oppositionsråd på halvtid i Bromölla kommun.
Arvoden • Publicerad 11 juni 2022 • Uppdaterad 13 juni 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Att andra kommuner har högre kostnader för sina politiker betyder inte att Bromölla ska höja sina utgifter, menar debattören.
Att andra kommuner har högre kostnader för sina politiker betyder inte att Bromölla ska höja sina utgifter, menar debattören.Foto: Henrik Montgomery/TT

Magnus Persson (SD), poäng har jag ingen nytta av. Jag kan inte handla för dom. Men du om någon bör väl veta hur uppgörelsen med S gick till när förslaget på att höja arvoden och införa ett oppositionsråd på halvtid kom till. Förslaget kom väl från Peter Svensson (S) i beredningen om jag inte är felinformerad. Jag kan tänka mig att ni har räknat ut hur detta kommer att bli? Blir S största parti efter valet och SD näst störst så behåller S kommunalrådsplatsen och SD får tillsätta ett oppositionsråd på halvtid. Skulle S inte bli största partiet utan näst störst då får S ta platsen som oppositionsråd och nuvarande kommunalrådet blir kvar med en halvtidslön på kommunen.

Att vi har lägst kostnader för våra politiker per invånare jämfört med kommunerna runtomkring oss är väl inte så konstigt? Dom andra kommunerna har bättre ekonomi än Bromölla kommun. Skall vi dra på oss ytterligare kostnader? Vi har högst kommunalskatt i Skåne, vi ligger högt med kommunala avgifter.

”Skall vi dra på oss ytterligare kostnader? Vi har högst kommunalskatt i Skåne, vi ligger högt med kommunala avgifter.”
Annons

Du skriver ”den moderata företrädaren” om mig. Ja jag gick med i M i december och det gjorde jag för jag brinner för kommunalpolitik. Kan jag inte påverka utifrån så kanske det går att göra det inifrån. Jag lyssnar ofta på kommunfullmäktigemöten och läser protokoll så jag har ganska bra koll på saker. Blir jag inte invald i något så blir jag inte besviken, det blev i så fall ett kort försök till en kommunpolitisk karriär som jag inte kommer att gråta över. Men jag skall villigt erkänna att jag blir besviken om samma styre får sitta kvar efter nästa val. Bromölla och Bromöllaborna behöver ordning och reda i dom kommunala finanserna det tycker jag inte att man har idag, stora investeringar på många olika plan väntar kommunen runt hörnet.

Det som skrämmer mig är om det blir en ny skattehöjning inför nästa år.

Det är snart val. Kom ihåg!

Sandor Szilagyi

Annons
Annons
Annons
Annons