Annons

Har vi gjort bort oss nu igen?

Återigen har bananrepubliken Sverige gjort bort sej, läs Förvaltningsrätten i Stockholm. Polisen nekade en privatperson och en förening att bränna koranen utanför Turkiets och Iraks ambassader, för att undvika nya upplopp.
Yttrandefrihet • Publicerad 12 april 2023 • Uppdaterad 13 april 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet, tycker minsann att det ska få brännas koraner lite här och var.
Richard Jomshof (SD), ordförande i justitieutskottet, tycker minsann att det ska få brännas koraner lite här och var.Foto: Robin Bäckman / TT

Polisen är ju den myndighet som utfärdar tillstånd för den här sortens dumheter, läs yttrandefrihet. Äntligen kom polisen till insikt, om att neka denna gången, för att man ansåg att det förelåg risk för nya kravaller. Allt lugnt efter det beslutet, men ack nej, vad vi bedrog oss!

Förvaltningsrätten i Stockholm tog sej en titt på detta fruktansvärda förfarande av polisen, som hade nekat tillstånd. Dessa herrar och damer i Förvaltningsrätten tog polisens i örat och sa eller skrev att yttrandefriheten skall minsann efterlevas, och därmed var beslutet att neka tillstånd felaktigt.

Annons

Goddag yxskaft, alltså myndigheten tycker att yttrandefriheten står högre än nya kravaller, som lockar ut allt drägg på gatorna igen.

Även om yttrandefriheten står inskrivet i lagen och är untouchable, så måste vi inse att vi lever i en helt ny verklighet idag.

”Vi lever i en ny och otrygg värld idag. Och kanske man måste tänka om, när det gäller vissa lagar.”

Denna lag antogs 1991 och då hade vi inte det Sverige som vi har och lever i idag. Då levde vi ett relativt ”lugnt” liv.

Polisen måste få ha den makten att neka eller ge tillstånd till vissa demonstrationer, allt för rikets säkerhet.

Men Richard Jomshof i SD tog till orda, och tog också polisen i örat, genom att säga att polisen ska minsann följa Förvaltningsrättens beslut. Det ska minsann få brännas koraner lite här och var, tack vare vår ”generösa” yttrandefrihet, enligt honom.

Men det drabbar ju ingen fattig, inte ens de beslutsfattare som sitter däruppe i kokongen Stockholm. Men det drabbar oss vanliga medborgare och i synnerhet poliserna som ska upprätthålla lag och ordning, när mobben släpps lös.

Vi lever i en ny och otrygg värld idag. Och kanske man måste tänka om, när det gäller vissa lagar.

För om vi inte gör något, så kommer det bli värre.

Erik Bergström, Stoby

Annons
Annons
Annons
Annons