Annons

Hårdare tag och utvisning

Gängkriminella är inte vanliga Svenssons.
Gångvåldet • Publicerad 25 september 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Utvisa omedelbart, anser skribenten.
Utvisa omedelbart, anser skribenten.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Jag har fått uppfattningen av medier att gängbråken består av utrikesfödda eller deras barn till nästan hundra procent. Jag välkomnar alla människor oavsett färg eller religion som försöker lära sig språket, söker jobb eller på något sätt gör ett försök att intrigera med samhället.

Men de som inte försöker utan tar vägen via kriminalitet ska inte ha fängelsestraff, de ska utvisas omedelbart. Hörde nyligen att 750 personer har fått fängelsedom med utvisning och har avtjänat fängelsedomen men inte blivit utvisade för den myndighet finns inte som ska se till att utvisningarna efterlevs.

Annons

Vi i Sverige måste bli bättre på integration och hjälpa alla som kommer men samtidig bli hårdare mot snedstegen och markera att vi accepterar inte lagbrott om man vill stanna i landet.

Övriga Skandinavien har lägre kriminalitet för de har tuffare regler. Det är som ”varför stjäla bilen som är larmad när det står två olarmade”. När syskon, barn, kusiner, föräldrar med flera blir utvisade på livstid så kanske resten begriper allvaret. Alla som försöker ska ha en chans oavsett färg, religion, nationalitet.

Jag lever för biologisk mångfald vare sig de gäller människor eller djur.

Niklas

Annons
Annons
Annons
Annons