Annons

I det vanliga samhället hade avtalen klassats som trolöshet mot huvudman

Refererande till artikel införd 2023-02-04 angående före detta kommundirektören.
Kommunal korruption • Publicerad 13 februari 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hade Hässleholms legat i södra Europa hade någon redan dumpat gödsel utanför kommunhuset.
Hade Hässleholms legat i södra Europa hade någon redan dumpat gödsel utanför kommunhuset.Foto: CHRISTOPHE ENA

Hässleholms kommun och deras politiker och tjänstemän bevisar dagligdags att juridiskt ansvar måste återupprättas snarast möjligt innan medborgarnas tålamod tar slut och det blir som i de sydeuropeiska länderna, där det i liknande fall hade landat åtskilliga ton med gödsel framför det aktuella kommunhuset. Naturligt är även att visa sitt missnöje på mer brutalare sätt.

Att Hanna Nilsson och Lena Wallenthiem inte förstår upplägget med före detta kommunchefens erbjudande och därför inte kan hållas ansvariga får anses som helt naturligt. Mot ren dumhet finns nämligen inga läkemedel.

Annons

Lars Johnsson var med all sannolikhet väl medveten om alla följder av detta avtal, och överlät påskrivandet av avtalet till en tjänsteman vid namn Amra Salihovic som mot bättre vetande skriver på detta utan att förstå något av innehållet. Vilket även detta verkar vara helt naturligt förekommande i kommunhuset.

En förmildrande omständighet för att inneha en chefstjänst inom Hässleholms kommun verkar vara total inkompetens, problem med andra myndigheter som exempelvis kronofogden, och andra graverande bevis på att man definitivt inte klarar av den tjänst som man just blivit tillsatt att sköta.

”I sådana fall hade våra politiker och tjänstemän inte kunnat sko sig på medborgarnas pengar utan rättsligt efterspel.”

För upplägget verkar vara att man allt som oftast tillsätter folk som man bedömer ej inkräktar på högre chefs inpinkade revir.

Om detta skulle inträffa så löser man bara av ren bekvämlighet ut personen som inte förstått revirtänket, betalare är alltid skattebetalarna som inte tillåts ha några som helst åsikter om hur deras insatta kapital används.

Förlorarna är alltid kommunens innevånare som alltid får betala för denna totala lekstuga och idioti. Att ni politiker och tjänstemän inte förstår att ni har passerat moralgränsen mångfalt tyder endast på att ni totalt saknar förmåga att sätta er in i era väljares väl och ve, utan skyddar endast det egna kommunala parallellsamhället där det gäller att klia rätt ryggar på rätt sätt.

Om detta hade hänt i det vanliga samhället där alla får ta juridiskt ansvar så hade antagligen dessa händelser kunnat rubriceras som trolöshet mot huvudman, där medborgarna är huvudmän. I sådana fall hade våra politiker och tjänstemän inte kunnat sko sig på medborgarnas pengar utan rättsligt efterspel.

BBH Andreasson

Annons
Annons
Annons
Annons