Annons

I Kristianstad vill jag leva tills jag dör

Lasse Stefanz och Mikael Wiehes sång ”Jag vill leva tills jag dör” har blivit en hit. Och så är det väl: visst vill vi leva och ha ett bra liv tills vi dör.
Äldreomsorg • Publicerad 8 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Livet ska vara gott, även för de äldre, menar debattörerna.
Livet ska vara gott, även för de äldre, menar debattörerna.Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Här i Kristianstad finns när vi blir äldre ett flertal mötesplatser med varierad verksamhet för alla åldrar men kanske främst för oss som är lite till åren. Pensionärsföreningar och andra föreningar finns också för aktiviteter och social samvaro. Det är bra, vi behöver alla sociala relationer men också stimulans av olika slag.

I vårt Kristianstad ska ingen äldre vara ofrivilligt ensam. Vi tycker det är dags för ett Föreningarnas hus, gärna centralt där det finns yta för möten, förtäring, dans och gemenskap.

Annons

Klarar vi inte oss själva och har hemtjänst vill vi att tiden för det goda mötet ska finnas. Det blir möjligt genom att den som har hemtjänst ska möta fler kända och färre okända ansikten.

”Lägg din röst på Socialdemokraterna den 11 september, så lovar vi att arbeta i enlighet med Lasse Stefanz och Mikael Wiehes sång.”

Bussarna i staden måste ha hållplatser nära de bostäder där det bor många äldre, så man kan ta sig till vänner och bekanta, men också besöka vårdinrättningar, handla och uppleva kultur och idrott med mera.

Fungerar det inte att bo hemma, ska det finnas äldreboenden med kvalitet där vi får god och näringsrik mat, daglig stimulans i form av kultur, rörelse och aktiviteter samt vård av kvalificerade personer när vi behöver det. I staden behövs ett nytt äldreboende byggas vid Sommarlust.

Vi som vill verka för ovan, är den socialdemokratiska föreningen (S)amverkan i Kristianstad som omfattar själva staden Kristianstad (staden öster om Helgeå). Lägg din röst på Socialdemokraterna den 11 september, så lovar vi att arbeta i enlighet med Lasse Stefanz och Mikael Wiehes sång.

Jan Lindelöf, kandidat till kommunfullmäktige för S i Kristianstad

Kristina Lindbåge, nuvarande gruppledare för S i Omsorgsnämnden i Kristianstad och kandidat till kommunfullmäktige för S i Kristianstad

Annons
Annons
Annons
Annons