Annons

Inte någon liten höjning av simhallens inträde

När löner höjts med knappa 3 procent i snitt, hyror med runt 4 procent, så tycker vänsterpartisten Samuel Hammerå, att 50 procents höjning för barn och 20 procents höjning av inträdet till simhallen i Bromölla, för vuxna är en ”liten” höjning.
Simhallen i Bromölla • Publicerad 16 februari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hemska höjningar i Bromöllas simhall, tycker skribenten.
Hemska höjningar i Bromöllas simhall, tycker skribenten.Foto: Lena Ehring

Var tror han att pengar kommer från, inte växer såna på träd i alla fall. Med tanke på att alla kommunala avgifter höjts ganska kraftigt, och varsel står som spön i backen, så är det fler än någonsin som har ytterst små marginaler att leva på. Att då ytterligare försvåra för dessa samhällets svagaste att åtminstone ha något roligt att göra någon gång är skamligt.

Ni politiker (inte alla) kunde lättvindigt ta att fotbollshallen som utlovades kosta skattekollektivet 1,1 miljoner i förlustbidrag, för att senare visa sig, precis som vi mer klarsynta påstått, kom att kosta runt 5 miljoner i förlustbidrag.

Annons

Alldeles nyligen, efter att ett antal år ha kostat 15 000 kronor i förlust varje dag året om, tilläts förlusten att stiga till 7,8 miljoner om året.

Detta motsvarar 21 370 kronor per dygn i extra kostnad för skattekollektivet årets alla 365 dagar. Detta för något som inte likt simhallen vare sig bidrar till lagstadgade simkunskaper, eller i övrigt är nödvändigt.

Med detta som referens känns det mer än lite fräckt att lägga på ytterligare 20 procent vid vuxenbesök och, än mer hutlöst, att belasta barn med 50 procents höjning.

I rättvisans namn vore det kanske rimligare att lägga simhallens nuvarande entréavgifter på besökare i fotbollshallen. Jag lovar att noga redovisa hur partierna i fullmäktige ser på denna höjning när beslut tas i frågan.

Lars Nilsson

”I rättvisans namn vore det kanske rimligare att lägga simhallens nuvarande entréavgifter på besökare i fotbollshallen.”
Annons
Annons
Annons
Annons