Annons

Inte rimligt att behöva ta taxi för att slänga skokräm

Jag har emellanåt i insändare riktat kritik mot K-Fastigheter. Enligt min bedömning befogad kritik.
Avfall • Publicerad 15 april 2023 • Uppdaterad 17 april 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Återvinningscentralen i Vankiva.
Återvinningscentralen i Vankiva.Foto: Bella Bryngelson

I rättvisans namn har jag med Hyresgästföreningens hjälp uppnått en uppgörelse med K-Fastigheter avseende det obehag arbetsbodarna inneburit för mitt boende. Uppgörelsen innebär att K-Fastigheter vid ett tillfälle minskar mitt belopp avseende en månadshyra. Beloppet är litet. Det viktigaste är att K-Fastigheter anser att man på så sätt anser att mitt yrkande varit korrekt.

Nu till skälet till denna skrivelse. Möjligtvis kan följande ha ett lokalt allmänintresse. När det gäller avfall så gör Hässleholms Miljö AB en stor och bra insats avseende hämtning av grovavfall. De är tillmötesgående och sköter den uppgiften utmärkt. Dock är det problematiskt när det gäller farligt avfall. Sådant avfall skall lämnas hos Vankiva ÅVC.

”Hur skall skötsamma äldre personer utan bil kunna ta sig till Vankiva?”
Annons

Såsom farligt avfall räknas bland annat skokräm. Hur skall skötsamma äldre personer utan bil kunna ta sig till Vankiva? Skall de stapplandes med till exempel rester av skokräm och för gammal möbelpolish ta sig till Vankiva? Skall de istället medelst dyrbara taxiresor ta sig dit?

Problematiken är den att risken finns att miljöfarliga produkter slängs hos till exempel brännbart. Om politikerna menar allvar avseende rätt hantering avseende miljöfarligt avfall bör man fundera över en lösning avgående omnämn problematik. Kanske att hyresvärdar skall bli skyldiga att ombesörja så att hyresgäster ges möjlighet att lägga miljöfarliga produkter i säkra behållare. Att folk kör fram och tillbaka för att kanske slänga mindre omfattande miljöfarliga produkter gynnar ju inte miljön.

Klas-Håkan Petersson, Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons