Annons

Jag anser fortfarande att ni blåst oss på 20 miljoner

Replik till Samverkan för Bromölla.
Politik • Publicerad 29 april 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är mycket enklare att säga att jag vill skära ner på äldreomsorg och förskola, det låter lite blödigare i folks öron.”
”Det är mycket enklare att säga att jag vill skära ner på äldreomsorg och förskola, det låter lite blödigare i folks öron.”Foto: Anders Wiklund/TT

Jag ondgör mig inte över antalet anställda i äldreomsorgen och förskolan. Jag ondgör mig mer på att man inte ser över sin personal band annat på tjänstemannasidan.

Det finns något som heter effektivisering som man ibland får ta till för att skära i sina kostnader.

Annons

Behöver det vara X antal på ekonomisidan? Behöver vi ha X antal informatörer/kommunikatörer? Kan fyra personer klara fem personers uppgifter?

Men det är väl inget ni tänker på utan det är mycket enklare att säga att jag vill skära ner på äldreomsorg och förskola, det låter lite blödigare i folks öron.

Faktum är att från 2016 till 2020 har det anställts 132 personer och nu skriver ni att fler behöver anställas när samarbetet med Sölvesborg ska avslutas.

”Det hade inte behövt att vara så men både tiden och revisorerna har kommit ifatt er.”

Vi tillhör dom mindre kommunerna i Skåne så vi måste vara mer effektiva i vårt tänkande när det gäller ekonomin, men det har väl inte ni i samverkan för Bromölla förstått.

Det är inte bara jag som tycker så utan även revisorerna kritiserar er och vill inte att kommunstyrelsen ska beviljas ansvarsfrihet.

Det är tufft det handlar inte om att skära ner på äldreomsorgen och förskolan utan det handlar om hela det ekonomiska tänket i kommunen.

Så jag anser fortfarande att ni har blåst oss kommuninvånare på 20 miljoner. Det hade inte behövt att vara så men både tiden och revisorerna har kommit ifatt er.

Sandor Szilagyi, Bromölla

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons