GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jag tror att väljarna kommer ihåg vad vi har gjort

Svar på Sandor Szilagyis debattartikel ”Styret förstår inte att vi invånare inte är med”, publicerad den 20 december.
Replik • Publicerad 30 december 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Trygghetsvandring i Bromölla.
Trygghetsvandring i Bromölla.Foto: Johannes Lindén

Jag hoppas att väljarna och invånarna i Bromölla kommer ihåg vad som faktiskt har hänt denna mandatperiod i Bromölla.

Jag hoppas att man kommer ihåg vilka som från opposition fick igenom betydande satsningar på förebyggande arbete, något som vi idag ser resultatet av genom bättre resultat i trygghetsmätningar och fler vuxna som trygghetsvandrar på byn.

”Jag hoppas och tror att väljarna kommer ihåg vilka man kunde lita på när det var tufft och kommunen behövde några som vågade ta de svåra, men riktiga besluten”

Jag hoppas man kommer ihåg vilka som klev fram och tog ansvar efter ett halvår av ovisshet och förhandlade fram en grund mellan fem mycket olika partier för att man ville kommunen väl. Det var ingen kö med intressenter till att styra kommunen precis och det var ett otacksamt parlamentariskt läge.

En som såg strategi före kommunens väl hade med lätthet suttit kvar i opposition för att stärka sina chanser till ett bra valresultat kommande mandatperiod istället.

Jag hoppas man kommer ihåg vilka som inte i första hand ville stärka sin egen popularitet eller öka sin chans för omval genom att inte höja skatten eller att sänka den igen direkt efter höjning utan som vill trygga jobben för medarbetarna och som ser att det behövs arbetsro för verksamheterna även efter årsskiftet.

Det hade varit enkelt att trycka igenom höga effektiviseringskrav och minska möjligheterna till investeringar med syfte att inte höja skatten nära inpå valet.

Men vi vet att de där förskolorna och skolorna behöver renoveras, att avdelningarna på nya äldreboendet behöver öppnas och att personalen behövs i skolorna, äldreomsorgen och i resten av organisationen för att fortsätta att förbättra verksamheterna. Därför är vi långsiktiga förbi valet istället för att försöka plocka billiga poäng. Därför ser vi till verksamheternas bästa snarare än till några extra hundralappar i plånboken.

Jag hoppas och tror att väljarna kommer ihåg vilka man kunde lita på när det var tufft och kommunen behövde några som vågade ta de svåra men riktiga besluten för Bromöllas framtid.

Samuel Hammerå, gruppledare Vänsterpartiet Bromölla

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.