Annons

Jourhavande:"Hur kan han tjäna mer än Löfven?”

Regionen hamnade i skottlinjen i dag, både gällande vaccinhantering och löner. Och att just att vaccineringsfrågan väcker många tankar märks ofta av här på Debattsidan.
Publicerad 9 mars 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Regiondirektör Alf Jönsson.
Regiondirektör Alf Jönsson.Foto: Tomas Nyberg

I förra veckan fick Östermalms vårdcentral svidande kritik i en insändare där skribenten menade att väntrummet var allt annat än coronasäkert.

Nu svarar verksamhetschefen där, Peter Tenghammar:

Annons

– Vi ska givetvis följa reglerna och gör allt vi kan för det. Men i torsdags var det manfall bland personalen, och vi var tvungna att ta upp vaccineringen till vårdcentralen, annars har vi en särskild lokal för detta, säger han till jourhavande.

– Och när vi har med färdtjänst att göra är det inte alltid de följer de klockslag som vi har bokat. Det bidrog till att det i perioder blev lite trångt, vilket vi ber om ursäkt för. Men det är en engångsföreteelse och vi använder den särskilda vaccinationslokalen för detta, avslutar han.

En patient som vill vara anonym uttrycker liknande oro i ett mejl till oss:

– Jag undrar hur Kristianstadkliniken, med två små hissar och på tredje våningen, planerar för en snabb och smittsäker vaccination av sina patienter?

Nästa uppringare går och väntar på svar från de styrande i regionen om vad de har för strategi för att undvika att anställda fuskar sig till vaccin.

– Vi har ju läst om flera fall runt om i landet där chefer och andra gått före i kön och sedan skyller på allt möjligt. Ett fall var ju även i Sjöbo, säger han och berättar att han upprepade gånger skrivit till regionen, utan att de återkommit.

– Går det likadant till här? Hur ska de förhindra fler fall? Man tycker att de har en viss skyldighet att åtminstone svara oss som undrar. Men det gör de inte.

”Ska vi här i lilla Kristianstad och Skåne tvingas lägga så mycket skattepengar på sådana fantasisummor?”

Sist ut är Erik. Han gick i taket när han läste måndagens artikel om de bäst betalda inom regionen.

– Inget ont om regiondirektören Alf Jönsson, han gör säkert ett bra jobb, men hur i hela friden kan han tjäna mer än statsministern? Det är inte klokt, säger Erik.

– Alf Jönsson tjänar nära 190 000 kronor i månaden. Löfven har 180 000. Ska vi här i lilla Kristianstad och Skåne tvingas lägga så mycket skattepengar på sådana fantasisummor när inte ens den högst styrande i landet har lika mycket?

Annons

Erik vill även passa på att ge en känga till Liberalerna.

– Är man ett så litet parti som dem med ynka 2,6 procent så kan man heller inte tro att man kan springa runt ställa en massa krav på de andra partierna. De borde kolla upp vad folkstyre innebär.

Här saknas innehåll

Kristina WihlborgSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons