Annons

Kallar du det att ta ansvar för djuren?

Sven Henriksson, du har svarat på min insändare som handlade om varg, och skrivit att det var det mest intelligensbefriade du läst på länge.
Varg • Publicerad 10 maj 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ingen äger vargen, den är ett vilt djur som hör hemma i vår fauna.
Ingen äger vargen, den är ett vilt djur som hör hemma i vår fauna.Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Jag känner mig faktiskt kränkt av ditt uttalande. Jag är varken dum, obegåvad eller tappad bakom en vagn eller något av allt det andra som ordet intelligensbefriad står för. Jag studsar ordet tillbaka till dig som har mage att överhuvudtaget kalla någon som du inte känner för något sådant. Skäms! Vilka tidningar eller vilka tv-program jag tittar på bestämmer jag helt och hållet själv.

Du tipsar mig om att jag ska ”masa” mig ut ur stan för att se om jag kan hitta några får som springer lösa. Jag kanske bor på landet, vad vet du? Jag är kanske oftare än du ute i skog och mark. Upplysningsvis vill jag då säga att de gånger jag sett får så har dessa sprungit lösa långt från både människor eller bebyggelse. Kallar du det för att ta ansvar för djuren? Enligt min mening får de då springa hur som helst. Det där du skriver om rejäla staket och uppsyn har saknats helt. Gärdsgårdar med en grind är närmare sanningen.

”Observera Sven Henriksson att jag har aldrig skrivit att föräldrar ska straffas om ett barn kommer i vägen för en varg. Det var du som skrev det.”
Annons

Att man kan gå till affären och köpa lammkotletter vet även jag, Sven Henriksson, men det är något som aldrig sker.

Du skriver att staten borde ta ansvar för sina vargar... Ingen äger vargen, den är ett vilt djur som hör hemma i vår fauna.

Observera Sven Henriksson att jag har aldrig skrivit att föräldrar ska straffas om ett barn kommer i vägen för en varg. Det var du som skrev det.

Jag är inte, även om du kanske tycker det, helt intelligensbefriad.

Eftersom du bara angett ditt namn så kan det vara svårt att nå dig om det skulle dyka upp fler lösa får på mina vandringar i naturen. Jag kanske rentav kan möta en varg.

Anita Rosengren

Annons
Annons
Annons
Annons