Annons

Kan Europaforum räddas med fonder eller sponsring?

Angående insändaren ”Lägg inte ned Europaforum!” av de före detta europaparlamentarikerna Cecilia Malmström (L) och Olle Schmidt (L), Kb/NSk den 30/12-2022.
EU • Publicerad 12 januari 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Borde inte en miljon kunna samlas in via sponsring eller fonder, så att Europaforum trots allt kan arrangeras i Hässleholm?
Borde inte en miljon kunna samlas in via sponsring eller fonder, så att Europaforum trots allt kan arrangeras i Hässleholm?Foto: Kristina Höjendal

Jag håller helt och hållet med Malmström och Schmidt att det mer eller mindre är en katastrof att lägga ned Europaforum i Hässleholm.

Varför har inte Hässleholms kommun möjligheter att genomföra och ekonomiskt stödja detta viktiga och intressanta EU-projekt?

Annons

Dessutom har Sverige EU-ordförandeskapet under första halvåret (våren) i år, 2023. Europaforum passar därför också perfekt i tid.

Det är också viktigt att medborgarna i medlemsländerna generellt får bättre information och kunskap om arbetet i Unionen nere i Bryssel och Strasbourg.

Jag har vid några tillfällen under åren haft möjlighet att besöka Europaforum i Hässleholm. Ett mycket intressant och givande Forum!

Undertecknad har i alla fall alltid varit mycket nöjd med detta arrangemang.

Vi behöver verkligen i dessa tider en bredare diskussion och debatt om EU-samarbetet i dagens Sverige och i övriga Europa.

”Är det verkligen inte möjligt att snabbt samla in dessa pengar?”

De svenska medierna inriktar sina nyhetssändningar idag nästan helt på amerikanska/brittiska nyheter. Detta gäller även inom dagens underhållningsindustri.

På bio och i tv visas nästan uteslutande amerikanska och brittiska produktioner. (Och ändå är Storbritannien efter Brexit inte längre medlem i EU).

Därför är exempelvis Europaforum i Hässleholm en bra motvikt mot allt amerikanskt/brittiskt i medierna och i samhället.

Tydligen saknas det bara cirka en miljon kronor för att rädda detta viktiga EU-arrangemang, Europaforum, kvar i Hässleholm? Är det verkligen inte möjligt att snabbt samla in dessa pengar?

Finns det inga sponsorer eller fonder i detta viktiga EU-sammanhang? Sammanfattningsvis: Det vore väldigt olyckligt att i år, 2023, lägga ned Europaforum i Hässleholm.

Annons

I detta perspektiv är väl ändå cirka 1 miljon kronor marginellt (”peanuts”) i sammanhanget?

C-G Pernbring

Annons
Annons
Annons
Annons