Annons

Kan man ta politiken på allvar?

Vad hade Norra Skåne som tidning varit utan alla dumdristiga politiker? Uppenbarligen mycket tunnare, mindre läsvärd och betydligt mindre provocerande.
Kompetens • Publicerad 3 maj 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vad hade Norra Skåne varit utan alla dumdristiga politiker?
Vad hade Norra Skåne varit utan alla dumdristiga politiker?Foto: Simon Rehnström

Jag har under de senaste månaderna ägnat lediga stunder åt att fundera över vad som krävs av en högt uppsatt politiker oavsett kommun och kommit fram till att följande egenskaper värderas högt i sammanhanget:

  • Ett gigantiskt självförtroende.
  • Avsaknad av samvete.
  • Inget konsekvenstänk.
  • Narcissistiska personlighetsdrag.
  • Absolut inget sunt förnuft.
”Oavsett om du är en underbetald förskolepedagog, ouppskattad undersköterska, hantverkare eller bankdirektör så finns det ett krav på en bakomliggande utbildning som ligger till grund för din kompetens inom området.”

I stort sett alla yrken kräver någon form av utbildning och när man tänker efter så är det förlamande otäckt att man med ett välsmort munläder kan komma upp sig till de allra högst beslutande positionerna i omkringliggande kommuner trots total avsaknad av utbildning och i något fall dessutom fast att man försökt ta genvägar i högskoleprovet och blivit påkommen med detta.

Annons

Oavsett om du är en underbetald förskolepedagog, ouppskattad undersköterska, hantverkare eller bankdirektör så finns det ett krav på en bakomliggande utbildning som ligger till grund för din kompetens inom området. Men att klättra till högsta kommunala instans inom politiken går bevisligen bra ändå.

Ska man skratta eller gråta?

Blivande politiker

Annons
Annons
Annons
Annons