GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kanske du ändrar dig när grödan ser som eterneller?

Svar till Leif Nilsson i Osby gällande debattartikeln med rubriken ”Klimatalarmismen har redan vållat oss skada”, publicerad den 13 december.
Replik • Publicerad 19 december 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Missväxt under sommartorkan 2018.
Missväxt under sommartorkan 2018.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Leif Nilsson avfärdar på bästa Trump-manér klimatförändringarna som fake news. Han litar inte på medierna. Leif ser inte koldioxiden som ett problem för klimatet.

Scan hade för en tid sedan reklam i tv för sin bacon. "En smak av Sverige". Vi i min familj har infört köpstopp på Scans bacon för det fanns en bismak av Polen.

Fake news?. Nej.

Scan asar råvaror till Polen för att skivas och förpackas och asar sen hit det igen.

Klimatsmart för då får bönderna mer koldioxid till sina gröna växter.

Med vilseledande reklam går det att manipulera konsumenterna. Det finns många exempel på detta idiotiska förfarande inom livsmedels branschen.

”Scan asar råvaror till Polen för att skivas och förpackas och asar sen hit det igen.Klimatsmart för då får bönderna mer koldioxid till sina gröna växter.”

Detta är inte hållbart. Vi har den miljö och det klimat vi förtjänar.

Alla länder, med undantag av några skurkstater, och större delen av vetenskapen är överens om att koldioxid är skadligt för klimatet. Många bevis finns för detta bland annat i Kristianstadsbladet och Norra Skåne.

Att avfärda klimatförändringarnas existens vore det samma som att alla de miljoner som hittills dött i pandemin världen över skulle ha simulerat.

Klimatet ska nog vara fixat till påskhelgen. När böndernas grödor vid nästa extrema väder förvandlats till eterneller eller risfält på grund av skyhöga halter av koldioxid i atmosfären kanske han ändrar sin ståndpunkt angående klimatet.

Men jag tror inte det.

Evert i Vånga

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.