Annons

Klass 7B vill slippa att splittras

Vi i klass 7B på Hasslarödskolan vill inte, att vi ska splittras inför nästa läsår 2024/2025. Vi har precis blandats i nya klasser och vi har knappt lärt känna varandra och nu ska vi splittras igen. Alla i vår klass är supersnälla.
Skola • Publicerad 13 februari 2024 • Uppdaterad 13 februari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Klass 7B på Hasslarödsskolan i Osby vill inte splittras. Skribenten berättar varför. Bilden är från en annan skola.
Klass 7B på Hasslarödsskolan i Osby vill inte splittras. Skribenten berättar varför. Bilden är från en annan skola.Foto: Mostphotos

Om vi byter lärare ofta så vet de inte vad vi kan och så kan våra betyg bli sämre. När vi splittras så leder de till nya lärare, de lärarna vet inte elevernas svårigheter och de hjälper inte att lärarna pratar med varandra, det kan bli missförstånd. Vi känner oss trygga i klassen och om vi kommer till en ny klass kommer det ta ett tag innan vi blir vana. Om det är så att vi kommer att splittras så borde vi få välja minst fem personer som vi känner oss bekväma med. Man kan blanda språkvalsgrupperna med Parkskolan istället för att byta hela klasser.

I Barnkonventionen artikel 3: När vuxna tar beslut som påverkar dig, måste de alltid tänka på vad som är bäst för dig. Ditt bästa är det viktigaste. I Barnkonventionen artikel 12: Du har rätt att säga vad du tycker och vad du behöver. Vuxna ska lyssna på dig och ta dina åsikter på allvar. Det finns personer som har stora problem att träffa nya människor som kan leda till att folk skippar att gå till skolan och får sämre betyg. Säkerhetsrisk, konflikter mellan elever och större skadegörelse.

Annons

Filip Petean

”När vuxna tar beslut som påverkar dig, måste de alltid tänka på vad som är bäst för dig.”
Annons
Annons
Annons
Annons