Annons

Lägg gammalt groll åt sidan – för hässleholmarnas skull

Replik på M:s inlägg: ”Ett samarbete blir svårt – men medborgarnas behov måste gå först”, Kb/NSk (5/4).
Politik • Publicerad 9 april 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Om det inte går att glömma gammalt groll, så lägg det åtminstone åt sidan.
Om det inte går att glömma gammalt groll, så lägg det åtminstone åt sidan.Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Debattartikeln är en tydlig signal till att begrava de ideologiska ”stridsyxorna”, för att komma vidare och få ett slut på den nuvarande infekterade situationen i Hässleholms politiska kaos. Ett kaos som kostar Hässleholms kommuninvånare, såväl försämrad ekonomi, som försämrad anseende för kommunen i stort.

Det fortgående kaoset bottnar i att kommunalrådet Hanna Nilssons (SD), emot alla odds och god ”kommunalrådssed” har ”fraterniserat” med en företagare, som sedan länge legat i delo med Hässleholms kommun angående installationer kring Vätteryds gravfält. Företagaren är en person Hanna Nilsson ansett vara en vän och sålunda uppträtt som ofarlig att samspråka fritt med i hennes egen jargong. Detta hemma hos företagaren helt ovetande om att ”företagarvännen” spelat in Hanna Nilssons (SD) degradering av den egna kommunen, samt hennes omdömeslösa ondgörande om egna och andra partikollegor, liksom om medarbetare i de kommunala förvaltningarna. Tala om att: Med sådana ”vänner” behöver man inga fiender.

”Det kräver naturligtvis att ”gammalt groll”, om det icke kan glömmas, så ändå läggas åt sidan, för att återskapa invånarnas förtroende och arbeta fram den bästa grogrund för att framgång och företagsamhet kan utvecklas i Hässleholms mycket fina kommun.”
Annons

Hanna Nilsson (SD) kallar sig själv för att vara naiv, det må så vara, men det kan icke ursäkta ett så omdömeslöst uppträdande av kommunalrådet, som bör låta alla förhandlingar med personer/företag, som ligger i delo med kommunen, ske genom lämplig nämnd/förvaltning, och sålunda icke utsätta den egna kommunledningen för den uppkomna skymfen. Att SD, som största politiska parti i Hässleholm, i missriktat lojalitet, backar Hanna Nilsson (SD), hellre väljer att lämna fältet fritt för en ny politisk konstellation, ses naturligtvis icke med ”glatt humör” av samtliga SD-väljare i kommunen.

Vi ser i artikeln: ”Två SD-ledamöter kastar in handduken efter turbulensen” Kb/NSk (5/4), hur den uppkomna kalabaliken i Hässleholm, med turerna kring Vätteryds gravfält nu får konsekvenser med ”krackelering” inom Sverigedemokraterna.

Då är det viktigt att övriga politiska partierna i Hässleholm nu försöker samverka i sakpolitiken för invånarnas bästa. Det kräver naturligtvis att ”gammalt groll”, om det icke kan glömmas, så ändå läggas åt sidan, för att återskapa invånarnas förtroende och arbeta fram den bästa grogrund för att framgång och företagsamhet kan utvecklas i Hässleholms mycket fina kommun.

Hässleholms kommun har stor potential för att skapa nya incitament för att företagsamheten kan öka och utvecklas. Det gäller att partierna har samsyn för att: Icke fastna i problemen, finn och se i stället möjligheterna.

Svend E. Pedersen, Åhus

Annons
Annons
Annons
Annons