Annons

Lasse: Får man röka e-cigg inne på Gallerian?

Elektroniska cigaretter, skräp och döende buskar är några av de ämnen som tar plats i dagens spalt.
Publicerad 11 april 2019
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
E-cigaretter omfattas av samma lag som andra tobaksvaror.
E-cigaretter omfattas av samma lag som andra tobaksvaror.Foto: Anton Hedberg

Först ut är Lasse på Söder som har reagerat på att folk röker e-cigaretter på platser där det råder rökförbud, bland annat inne i Galleria Boulevard.

– Får man verkligen det?

Annons

Enligt lagen är det förbjudet att röka elektroniska cigaretter där det är olagligt att röka vanliga cigaretter, som till exempel inomhus i lokaler där allmänheten har tillträde. Det är den som äger eller förvaltar lokalen som ansvarar över att lagen följs.

Den 1 juli i år träder den nya lagen om tobak och tobaksliknande produkter i kraft. Då är det också förbjudet att röka på bland annat perronger, uteserveringar, lekplatser och idrottsanläggningar.

Ett återkommande tema i jourhavande är nedsmutsningen i Kristianstad. Nu är kanalen i fokus.

Mats Nilsson har reagerat på att det ligger skräp i och längs med kanalen mellan Kanalgatan och Sommarlust.

– Det är jättefint att de har tagit tag i städningen men det är mycket skit i kanterna till kanalen och vid Kinesiska muren, bland annat plast från bygget. Det hade varit lämpligt om det städades undan, säger han.

Anita har skrivit ett mejl till jourhavande på samma tema.

”För ett antal år sedan planterades det stora fina rododendronbuskar på halvön i kanalen, mot Kanalgatan. De blommade så fint i rosa och vitt, men sen en lång tid tillbaka har kommunen skogat och slängt träd och buskar rakt över dessa fina buskar, som nu håller på att dö. Det nedhuggna har legat där länge och det ser väldigt ovårdat ut. Det finns också kornellbuskar och  träd där som hänger långt ner i kanalen.”

Bertil i Broby har ett tips till PRO medlemmar.

– Vad gör man en onsdag eftermiddag? Man funderar ett tag och tar ett beslut om att åka till restaurang Västergård i Glimåkra. Där har PRO ett påsk-gille och trubadur Micke som spelar fantastisk musik ska spela gamla och nya melodier. Därefter bjuder vi på kaffe och påskbakelse. Det är en väldigt fin gemenskap.

Till sist, Ingegerd berättar att hon är nöjd med klädbytardagen den 6 april.

”Vilken bra lokal i Rådhuset vi fick använda på klädbytardagen! Stor och ljus och enkel att leta kläder i. Den bästa lokalen under de fem år jag hjälpt till med klädbyten.”

Catharina SigalaSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons