Annons

M, KD och L om renoveringskostnader

Vid kommunfullmäktiges senaste sammanträde behandlades frågan om renovering del av T4-Matsal för att inrymma Familjens hus.
Familjens hus • Publicerad 6 april 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Lars Johnsson (M) (bilden), Robin Gustavsson (KD) och Thomas Haraldsson (L) skriver gällande kostnad för renoveringen av lokaler för Familjens hus.
Lars Johnsson (M) (bilden), Robin Gustavsson (KD) och Thomas Haraldsson (L) skriver gällande kostnad för renoveringen av lokaler för Familjens hus.Foto: Kristina Höjendal

Anders Edwall (C) å sin sida hade nog inte läst handlingarna tillräckligt då han påstod att kostnaden för renoveringen skulle vara 40 000 kr/kvm. Med hans profession och erfarenhet av fastighetskostnader borde han reagerat tidigare och tolkat rimligheten av denna ”överdrivna siffra”.

”Total budgetbedömning hamnar på 15,8 miljoner.”

Ärendet omfattar en ombyggnad av del av T4 matsal närmare bestämt 746 kvm på bottenplan till ett budgeterat pris om 20 000 kr/kvm. Till detta tillkommer teknikutrymmen på 137 kvm i källarplan till en budgeterad kostnad på 4 000 kr/kvm. Dessutom så måste man göra lite markarbeten i anslutning till byggnaden och har därför budgeterat 300 000 kronor. Total budgetbedömning hamnar på 15,8 miljoner. Detta är vad vi fått presenterat från Tekniska Förvaltningen.

Annons

Detta står klart och tydligt i handlingarna och därför så förstår vi inte var Anders får 40 000 kr/kvm ifrån. Om man räknar fram ett snittpris per kvm på 883 kvm så blir det i stället 17 440 kr/kvm och där ingår inte markarbeten.

Lars Johnsson (M), gruppledare

Robin Gustavsson (KD), gruppledare

Thomas Haraldsson (L), v. gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons