Annons

Man kan väl lova 50 000 nya sjuksköterskor också?

Jag vill gärna “haka på” N-Å Ralsgårds debattartikel i Kb/NSk måndag 5 september.
Val 2022 • Publicerad 10 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Den handlar om hur mördare går fria i Sverige trots ett stort antal bevis. Artikeln hänvisar till TV-programmet Uppdrag Granskning som sändes i augusti och som finns att se på SVT Play (“Där mördare går fria”). Jag uppmanar därför de som undrar varför skjutningarna i Sverige ständigt ökar, att se detta program. Det ger en bra bild av hur det ser ut med rättsväsendet i Sverige och varför så många grovt kriminella tillåts gå fria.

Jag håller också med N-Å i hans beskrivning av “gängknäckaren” Morgan Johansson, en minister som är totalt immun mot kritik och som, likt en kardborre, håller sig kvar på sin post. Personligen har jag inga problem med att slippa höra hans krystade bortförklaringar men nog är det ynkligt från en regering att inte våga låta sin justitieminister delta i debatten kring hans ansvarsområde och som är ett av valets viktigaste områden. Samma sak gäller klimatminister Annika Strandhäll, som inte heller hon tillåts delta i debatten. Alltså två av regeringens ministrar med ansvarsområden som är högaktuella just nu, men som man inte vågar låta synas och höras eftersom dessa riskerar att “trampa i klaveret.” Detta är skandalöst!

”Man kan väl dra till med löften om 50 000 sjuksköterskor också?”
Annons

Till sist vill jag kommentera regeringens utspel om 50 000 poliser till 2032! Hur de ska lyckas med detta står skrivet i stjärnorna. Om man går in och läser på riksdagens hemsida kan man se att det 2021 slutade 521 poliser. Vidare kan man läsa att 40 procent av utbildningsplatserna på Polishögskolan stod tomma i januari 2022. Alltså ytterligare ett val-fläsk-utspel i dessa valtider och som inte alls stämmer överens med verkligheten. Men vallöften är väl till för att brytas, man behöver ju inte ta något ansvar verkar det som. Vem vet, kanske kommer det nya utspel nu när vi går in i sista veckan innan valet 11 september? Man kan väl dra till med löften om 50 000 sjuksköterskor också?

Johnny Hansson, Hammar

Annons
Annons
Annons
Annons