Annons

Märklig ekvation om cykling i kommunen

Ni styrande uppmanar oss att gå och cykla mer. Samtidigt sänktes budgeten för cykelvägar. Hur tänker ni egentligen?
Satsningar • Publicerad 3 mars 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Låt oss bli en av Sveriges bästa cykelstäder – inte bara på pappret.
Låt oss bli en av Sveriges bästa cykelstäder – inte bara på pappret.Foto: Anders Wiklund/TT

Det underbara i cykling kan man uppleva på vissa platser och genomtänkta leder i kommunen. Dock inte överallt. Att satsa på hälsa, natur, grön miljö, motion är en tydlig profil i Kristianstad. I teorin. Ni uppmanar oss att gå och cykla mer. Men hur stämmer när ni sänkte budgeten för cykelvägar? Jag får inte ihop denna ekvation. Är det något jag inte förstår?

”Det är med livet som insats jag åker den sträckan.”

Att cykla mellan Kristianstad och Ivö tar mig cirka en timme. Till stora delar på den sträckan kan jag njuta av turen men knappast mellan Fjälkinge och Ivö. Då fäller jag ut stingpinnen och har noga koll i backspegeln. Det är med livet som insats jag åker den sträckan. Jag brukar anpassa min tur till tider när bilisterna ännu inte vaknat eller kommit hem efter jobb. Men det är inte alltid det går.

Annons

En cykelväg skulle också göra att fler tog det färdmedlet för att ta sig till Sagoön, Ivö eller Bäckaskogs slott med cykel och kunde ställa bilen hemma. Vilket ni politiker önskar. I teorin.

Jag har inte information om hur det totala nätet för cykelvägar ser ut i Kristianstad och önskar att få information om hur planeringen för utbyggnaden ser ut. Vilka sträckor som planeras? Tidsplanen för dessa?

Låt oss bli en av Sveriges bästa cykelstäder – inte bara på pappret.

Hälsar ...

Lena Grollmuss, Kristianstad

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons