Annons

När är det dags att rusta upp lekplatsen?

Angående den nyanlagda hundrastgården i Kristianstads centrum.
Hundar och barn • Publicerad 5 april 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sedan 1980-talet har inget hänt med lekplatsen. Nu undrar insändarskribenten när planen är att göra något åt den. Bilden är från en annan lekplats.
Sedan 1980-talet har inget hänt med lekplatsen. Nu undrar insändarskribenten när planen är att göra något åt den. Bilden är från en annan lekplats.Foto: Fredrik, Hagen

Den har väl kostat ett antal hundratusen kronor? Inberäknat handläggning, beslut av ett antal tjänstemän och deras timkostnader, arbetskraft (manskap och maskiner) vid anläggandet, material och överskridandet av beräknad totalkostnad, som är det vanliga, med mera.

Klart att man blir förvånad att den byggs på en liten ”snuttpark” där många hade picknick eller bara filosoferade i lugn och ro i gröngräset vid vattnet!

Annons

Men nog om detta, för ni ansvariga har säkert gjort en relevant bakgrundsanalys för området.

Nu till något betydligt viktigare!

Jag väntar med spänning att Kristianstads kommuns Tekniska förvaltning och andra berörda tjänstemän tar rejäla tag med barnlekplatser också, som inte blivit upprustade på flera, flera år!

Jag bor på Egna hem och har barnbarn, som gärna leker på lekplatsen vid Brunnsparken. Den har stått orörd så länge jag bott här, sedan 1980-talet.

”Svaret jag fick var att: Vi har en lista som vi går efter! Så Brunnsparken låg långt nere på listan. Där blir ingen upprustning nu.”

Jag tog kontakt med Tekniska förvaltningen för inte så länge sedan och framförde skriftligen att där behöver vårdas runt platsen, målas, sättas dit några nya lekgrejer, både för små barn och lite större barn. Föreslog att använda lite av gräsmattan för dessa nya lekredskap exempelvis en karusell, klätterställningar med mera. Föreslog att vi behövde en liten bänk inne vid bassängen att sitta på, så att man inte behöver stå eller sitta på asfalt medan man övervakar barnet.

Svaret jag fick var att:

Vi har en lista som vi går efter! Så Brunnsparken låg långt nere på listan. Där blir ingen upprustning nu. Vet inte, men är väntan trettio år till?

Vi går tillbaka till Bastionsområdet. Där finns en plätt med två gungor. Hör ni ansvariga! Ta och rusta upp även den med fler lekredskap till barnen!

Nu förväntar jag mig krafttag och det med det snarast.

Hundar eller barn! Vad är viktigast?

Kerstin Frodig

Annons
Annons
Annons
Annons