Annons

När ska mardrömmen covid-19 ta slut?

Kostnaderna och lidandet nuvarande hantering av covid-19 för med sig är ofattbart stora, ändå har världen ingen kontroll över smittans utveckling. När ska denna mardröm ta slut?
Pandemin • Publicerad 9 december 2021
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Mardrömmen fortsätter! När ska den sluta?”
"Mardrömmen fortsätter! När ska den sluta?”Foto: Bob Edme

Har jag en covid-19-mardröm eller är jag vaken?

Om någon hade berättat för två år sedan att Sverige och världen snart skulle få uppleva total lockdown, vaccinpass, vaccineringsplikt, tvångsvaccinering, deportering till covid-läger, uppdelningar av shoppingvaruhus för vaccinerade och icke-vaccinerade, förbud mot att få besöka sin arbetsplats, grov censurering, grundlagskränkningar, arbetsuppsägningar, massvaccineringar av barn och ungdomar, på grund av ett virus, så hade ingen trott det var sant.

Annons

Det skulle kallats konspirationsteori. Ändå är det en sanning just nu.

”Om någon hade berättat för två år sedan att Sverige och världen snart skulle få uppleva den verklighet vi nu lever i skulle det ha kallats konspirationsteori.”

Australien var först ut med tvångsvaccinering och covid-läger för vaccinvägrare. EU-valda hindras från att besöka sin arbetsplats om de är ovaccinerade. Rumänien har delade shoppingvaruhus för vaccinerade respektive ovaccinerade. Hur långt kan det gå?

Kostnaderna och lidandet för nuvarande hantering av covid-19 är ofattbart stora och ändå har världen ingen kontroll över smittans utveckling.

Vad har gjorts fel?

Tre av världens mest kompetenta professorer i medicin Dr. Jay Bhattacharya (Stanford), Dr. Sunetra Gupta (Oxford) and Dr. Martin Kulldorff (Harvard), signerade i oktober 2020 “The Great Barrington Declaration” som beskriver ett alternativt sätt att hantera covid-19.

Den har nu skrivits under av +870 000 personer, varav tiotusentals läkare och annan sjukvårdspersonal. GBD föreslår starkt fokus på att skydda riskgrupper mot smitta, undvika nedstängning av samhället och att låta friska personer få covid-19 och därmed erhålla naturlig immunitet.

De menar, efter all erfarenhet man har från tidigare virusutbrott, att naturlig flockimmunitet är enda vägen framåt.

Underligt nog blev GBD totalt misskrediterad av Anthony Fauci, USAs motsvarighet till Anders Tegnell.

Mardrömmen fortsätter! När ska den sluta?

Christer Nylander

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons