Annons

Näsums Byutveckling driver frågan om hyresrätter i Näsum

Replik till B Svensson. Tack för din fina insändare som verkligen berörde oss. Livet är tyvärr både hårt och orättvist ibland. Men vi gläds åt att du vill fortsätta bo i vår vackra och händelserika by, och där du har nära till din frus gravplats.
Debatt • Publicerad 10 november 2018
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Frågan om nya hyresrätter i Näsum är en av de frågor vi, kanske delvis i det tysta, kämpat hårt för alltsedan Näsums Byutveckling bildades. Vi har givetvis ingen ekonomisk möjlighet att driva ett sådant projekt, men vi har upprepade gånger haft bra och konstruktiva dialoger angående boendefrågan med såväl kommunledning som Bromöllahem. Det senaste besked vi fått (juni 2018) är att Bromöllahem avser att bygga nya hyresrätter i Näsum så fort det blir praktiskt och ekonomiskt möjligt, men allt talar för att det ändå är flera år bort med hänsyn till bland annat detaljplaner. Som vi uppfattat det står dock Näsum ”först i tur” när Bromöllahem ska bygga nytt nästa gång och vi kommer ha en fortsatt dialogen med kommunen i ärendet.

Vi har även träffat Veronika Ljungkvist (sep 2017) som tillsammans med sin man nu håller på att bygga marklägenheter i Gualöv. Detta för att ta del av deras erfarenheter, tidsplaner och finansiering när det gäller att bygga på en mindre ort i vår kommun, och om möjligt försöka finna någon som vill ta sig an ett dylikt projekt. Vi vet även att det finns åtminstone en aktör som i nuläget arbetar för att bygga ett mindre antal marklägenheter i Näsum, men vars planer i nuläget överklagats av grannar.

Annons

Med detta sagt så är det vår högsta önskan att det ska byggas nytt i byn, så att vi kan få igång precis den rotation av bostadsboende du talar om: äldre som lämnar sina hus och istället flyttar till hyresrätter, så att yngre familjer kan ta över de hus som blivit för stora för den äldre generationen. Vi lovar att fortsätta driva frågan – för dig och för byn.

Styrelsen i Näsums Byutveckling

genom ordförande Elin Daufeldt

Annons
Annons
Annons
Annons