Annons

Ni förstörde landet – vi ska bygga upp det

Det en gång så trygga Sverige har av Socialdemokraterna förvandlats till oigenkännlighet.
Sverigedemokraterna • Publicerad 10 september 2022
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Skjutningar, sprängningar, gängkriminalitet och mord har blivit vardagsmat, samtidigt som vanligt hederligt folk knappt har råd att betala bensin- eller elräkningen. Fullt fungerande kärnkraftsreaktorer till ett värde av flera hundra miljarder har stängts för att öka elbolagens vinster, till följd att elpriset når astronomiska nivåer. Genom en ohämmad invandring till Sverige har snart alla städer berikats med utanförskapsområden och gängkriminalitet. Runt 300 000 äldre klassas som fattigpensionärer och tvingas välja mellan att äta sig mätta eller att gå till tandläkaren eller hämta ut sin medicin. Så här kan det inte få fortsätta!

Vi Sverigedemokrater går till val på att återupprätta tryggheten. Med detta menar vi inte bara tryggheten på gator och torg, utan också den ekonomiska tryggheten. Alla skall kunna leva på sin pension, och blir man arbetslös skall A-kassan vara rimlig så att man inte behöver sälja huset eller bilen bara för att man har oturen att bli uppsagd. Därför vill vi att A-kassan behålls på nuvarande tak om 1 200 kr/dag de första 100 dagarna och därefter landar på högst 800 kr/dag.

”Sverige måste hålla ihop, landet måste byggas upp till den välfärdsstat vi en gång var och tryggheten måste återtas – det är inte gängen som skall styra på våra torg och gator!”
Annons

I flera decennier har Sverige haft en mycket hög invandring, utan att ha haft möjlighet till ett vettigt mottagande och utan möjlighet att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. Utöver att detta årligen kostat svenska skattebetalare tiotals miljarder så har vi nu fått segregation, grov brottslighet och gängkriminalitet på köpet. 1975 anmäldes det i Sverige 768 våldtäkter, år 2021 hela 13 gånger fler, eller 9 668 (källa: BRÅ). På samma tid har antalet anmälda mord- eller dråpförsök ökat från 170 till 993. Sverigedemokraterna vill se en kraftigt minskad invandring, ökad utvisning av de icke-medborgare som begår brott och avsevärt hårdare straff för grov brottslighet. Därtill vill vi att antalet poliser i yttre tjänst ökar för att stärka polisnärvaron i samhället.

Det skall inte vara en lyx förunnat rika att ha råd med värme i huset och kött på tallriken. Dagens el- och bränslepriser gör att många tvingas lämna sina hem, företag stängs ner och bopriserna faller, då det kan kosta över 60 000 per år att värma upp huset. Det är snart lika dyrt att tanka en elbil som en bensinbil. Vi vill därför snarast öppna upp de kärnkraftsreaktorer som bedöms möjliga att återstarta, troligtvis Ringhals 1 och 2, samt omgående planera nya kärnkraftverk då de befintliga är ålderstigna och inte räcker till. Stängningen av kärnkraftsreaktorer har drivit upp elbolagens vinster samtidigt som vi elkonsumenter får betala priset. Flera företag tvings nu stänga eller pausa sin produktion, vilket skadar såväl företagen, de anställda och vår välfärd.

Vi måste ha råd att ta oss till jobbet! Det är inte rimligt att Sverige har bland världens högsta bränslepriser. Maten blir dyrare för bönderna får högre produktionskostnad, transporterna blir dyrare och bränslepriset gräver djupa hål i våra plånböcker. Därför vill vi Sverigedemokrater drastiskt sänka bensin- och dieselpriset genom en lägre nivå på inblandning av biodrivmedel (reduktionsplikten) och sänkt skatt på drivmedel. Detta skulle ge 5-10 kronor lägre pris på bränsle.

Sverige måste hålla ihop, landet måste byggas upp till den välfärdsstat vi en gång var och tryggheten måste återtas – det är inte gängen som skall styra på våra torg och gator!

Patrik Jönsson Riksdagsledamot (SD)

Hanna Nilsson Kommunalråd (SD)

Annons
Annons
Annons
Annons