Annons

Nu var det dags igen, slakten är igång

När jag som bor i Arkelstorp hörde dessa kaskader av skott tänkte jag, inte nu igen. Att behöva se detta är en plåga för djurälskare.
Andjakt i Arkelstorp • Publicerad 23 december 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten är kritisk till andjakten i Arkelstorp.
Skribenten är kritisk till andjakten i Arkelstorp.Foto: PONTUS LUNDAHL

Dessa tama änder som skräms upp från sin damm där de tillbringat sin mesta tid och fötts upp av markägaren (Karsholms gods) för att sedan kallblodigt möta sin största fiende (den så kallade jägaren) och skjutas eller skadskjutas.

Hur jägarna än försvarar detta dödande så är det ingen normalt funtad människa som förstår nöjet med att skjuta ner halvtama änder. Var har moralen tagit vägen?

Annons

Det är ungefär som att gå in i sin hönsgård och börja skjuta sina höns. Dessutom sker detta i direkt anslutning till en stor väg där mycket trafik kör. Hundar och jägare korsar denna väg vid jakten hur som helst. År detta verkligen lagligt?

Dessutom bor min svärfar vi platsen och har fått in massor med hagel i sin trädgård vid jakten, en ganska otrevlig upplevelse. Även under onsdagen förekom så kallad jakt.

Under de senaste åren har man skärpt djurskydds- och miljölagstiftningen påstås det. Hur kan man då utan att det strider mot gällande lagstiftning obegränsat uppföda och utfodra gräsänder, fasaner och rapphöns för att sedan idka ”nöjesjakt” på dessa individer? Döda för nöjes skull.

Nu måste faktiskt de som bestämmer se till att detta upphör det är en skam för Sverige att detta får pågå år ut och år in.

Skärp er!

Britt-Louise Nilsson

Djurvän

Annons
Annons
Annons
Annons