Annons

Nu visar sig ett fult tryne

Vi går alla samma väg här i livet. Ingen kommer undan oavsett pengabörs och kön. Tyvärr får någon lämna livet i unga år och andra passerar hundrastrecket med huvudet i behåll. Under livets resa ska vi passera många milstolpar och ställas inför problem som vi är oförberedda på, skriver Marie Hult (L) i Hässleholm.
Coronakris • Publicerad 10 juni 2020
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Danska regeringen har dragit egna slutsatser om hur svenskar smittar.
Danska regeringen har dragit egna slutsatser om hur svenskar smittar.Foto: Johan Nilsson/TT

I dag är det covid-19 som engagerar och diskuteras och som vi alla har åsikter om. En sak vi kanske kan vara överens om är att det har tagit över i många forum och ibland liknar en häxjakt där det viktiga är att peka ut en syndabock. En syndabock löser inte problem utan man fråntar sig själv det ansvar vi alla har att vara källkritiska.

I stora drag står jag bakom den väg som Sverige valt med öppenhet baserade på de vetenskapliga kunskaper vi har vid det tillfälle som beslutet togs. När vi har facit i hand vet vi vad vi skulle ha gjort, men vi har ingen spåkula.

”Om det dör fler än normalt får statistiken utvisa och vilken diagnos som fastställdes som dödsorsak.”
Annons

Det dör folk varje dag oavsett covid-19, både på grund av ålder och sjukdom. Om det dör fler än normalt får statistiken utvisa och vilken diagnos som fastställdes som dödsorsak. Covid-19 debatten visar idag att olika länder ställer diagnos olika och detta resulterar i att exempelvis Danmark förbjuder svenskar att ta bron till Danmark eftersom vi smittar. Det är dock helt ok att danskar åker till Sverige. Min slutsats av det danska beslutet blir att svenskar bara smittar utanför Sverige. Enligt min kunskap om droppsmitta är att den smittar via droppar vid exempelvis en nysning och bryr sig inte om var man nyser.

”När restriktioner minskar ökar samtidigt åsikterna om den väg som förs om covid-19 i Sverige.”

Nu släpps restriktionerna successivt och vi får åter träffas, elitfotboll får spelas. När restriktioner minskar ökar samtidigt åsikterna om den väg som förs om covid-19 i Sverige. Det är bra att vi diskuterar och debatterar vår covid-19-strategi för det är så vi lär och kan utvecklas. Det som är tråkigt och många störs av är när politiker eller personer som utger sig för veta hur denna pandemi skulle skötts från början. Här har vi som politiker ett ansvar att stå för en debatt som grundas på klokhet, kunskap och respekt för den personal som arbetar i viktiga samhällsfunktioner. Vi ska inte utse syndabockar för att hitta billiga kortsiktiga poänger.

Marie Hult (L)

Hässleholm

Annons
Annons
Annons
Annons