Annons

Nya häktet Kristianstads största äldreboende?

Modigt av Kristianstadsbladet att lyfta fram äldre, 70-plussare, som kriminella.
Kriminalitet • Publicerad 13 januari 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Heder åt Kristianstadsbladet som vågar avslöja vilken grupp i samhället som är brottslingar.
Heder åt Kristianstadsbladet som vågar avslöja vilken grupp i samhället som är brottslingar.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Vi är många som undrat varför häkten och fängelser är fulla, ja rent av överfulla. Rykten har varit i omlopp de senaste sex, sju åren om orsaken till den ökande kriminella verksamheten i vårt land.

Här i Kristianstad byggs ett Rättscentrum med 100 häktesplatser. Det kommer att vara kommunens största äldreboende. Detta för att möta den utveckling som beskrivs i artikeln om äldre brottslingar.

Annons

Sveriges demografi är topptung. Inte endast de äldre i Kristianstad, utan också på andra håll i landet byggs det fångvårdsanläggningar för denna grupp kriminella. Heder åt Kristianstadsbladet som vågar avslöja vilken grupp i samhället som är brottslingar. Andra medier har gått som runt het gröt, i ämnet.

Åke Nyholm, Everöd

”Här i Kristianstad byggs ett Rättscentrum med 100 häktesplatser. Det kommer att vara kommunens största äldreboende.”

...

Kommentar: Åke Nyholm raljerar över tidningens nyhetsvärdering. Det får han givetvis göra. I själva verket vore det konstigt om det inte fanns synpunkter på en verksamhet som varje dag når över 120 000 människor. Vi får varje dag kritik, en del beröm också, för det vi gör. Det ska vi vara glada för, likgiltighet vore värre.

Just den här artikeln om kriminalitet bland människor över 70 år har irriterat ovanligt många. Den anses diskriminerande. Vi har lagt ner mycket jobb på att granska den kriminalitet som stör mest i samhället, gängkriminaliteten. Men kriminalitet kan även ta sig andra uttryck.

Jörgen Svensson, ansvarig utgivare

Jörgen Svensson, ansvarig utgivare Kb/NSk.
Jörgen Svensson, ansvarig utgivare Kb/NSk.Foto: undefined
Annons
Annons
Annons
Annons