Annons

Obegriplig okunskap om krisen i kulturhuset

Tänk att det kommer som överraskning för våra folkvalda och att dom tagits på ”sängen” av allt elände som händer och har hänt i kulturhuset.
Krisen i kulturhset • Publicerad 6 februari 2024
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Både ordningsvakt och väktare krävs för att hålla ordning i kulturhuset.
Både ordningsvakt och väktare krävs för att hålla ordning i kulturhuset.Foto: Sofia Åström

Dom kan ju inte veta vad som händer utanför murarna där i kommunhuset. Dom sitter där i sin trygga vrå och vänder papper och vässar säkert en och annan penna. Går och pratar med kolleger och sen är det dags för fika. Tiden går och ett och annat telefonsamtal genomförs. Så var det dags för lunch och prat om vädret.

Nöjda och mätta går man tillbaka till sitt skrivbord och ser att ett par papper skall skrivas under. Efter detta tittar hen ut på Nytorget och drömmer om våren och sommaren. Tittar på klockan, och minsann snart är det fika, och sen är den dagen slut. Se där en vanlig dag i det stora huset.

Annons

Men hallå. Hässleholms kommun är Skånes största till ytan, och då krävs det att man ser lite mer utanför husknuten .

Och tyvärr så är det nog så här, att de flesta kommuner i landet, är som en koloss på lerfötter. Det är val vart fjärde år och då står politiker och de som vill in hetluften på kö för att övertyga oss vanliga knegare att rösta på dom. Man lovar guld och gröna skogar bara folket rösta på dem. Sen när valet är över och alla debatter och påhopp har gått och lagt sej. Ja, då blir allt som vanligt igen. Man anställer tjänstemän, som av någon konstig anledning, precis har ”slutat” från en annan kommun (utköpt med dyra pengar). Se där ett exempel, hur det går till i våra kommuner.

Ingen som helst respekt för våra skattepengar. Tänk vad enkelt det är att leka med pengar som inte är ens egna. Och jag undrar, det här med att köpa ut obekväma anställda, vem har kommit på denna bisarra idé?

Och hur rimmar det, nu när de flesta kommuner brottas med underskott? För det här med att köpa ut tjänstemän, det kan ju röra sej allt från 6 månader upp till 18 månadslöner. Och det är inga småpengar, det rör sej om. Beroende på hur hög lön vederbörande har, så kan det röra sej om upp till dryga miljonen. Hör ni, hur sjukt det låter. Man vräker ut pengar på ”obekväma”. Dessa pengar hade man kunna stoppa in i andra krisande verksamheter.

Till sist var det en tjänsteman som blev utköpt av Kristianstad kommun. Han fick 10 månadslöner som plåster på såren för att han och ledningen inte kom överens. Dagen efter han skrev på med kommunen, så fick han ett nytt jobb i Helsingborgs kommun!

Och han fick behålla de 10 månadslönerna, han fick av Kristianstad kommun.

Jag ger mej den på att vissa ”tjänstemän” gör detta till en vana, att vandra från den ena kommunen till en annan. Just bara för att göra sej ”obekväm” och kvittera ut X antal månadslöner, och sen vandra till nästa kommun.

Det hade varit på sin plats att kommunerna gör en bättre bakgrundskontroll när man anställer nästa gång.

Men det vore kanske för mycket begärt av våra folkvalda, som saknar all rim och reson, där dom sitter på sina stolar.

Erik Bergström

Annons

Stoby

”Jag ger mej den på att vissa ”tjänstemän” gör detta till en vana, att vandra från den ena kommunen till en annan.”
Annons
Annons
Annons
Annons