Annons

Om granar och dialog – ta gärna över juleljusen

Att justeringar i utsmyckningarna rör upp känslor förstår och respekterar vi. Det är också rimligt att ni får information i förväg. Efter pandemin har inte riktigt landat tillbaka i våra vanliga rutiner.
Julgranen i Huaröd • Publicerad 28 november 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Julgran på väg. Fast inte till Huaröd.
Julgran på väg. Fast inte till Huaröd.Foto: CARL CARLERT

Svar på Bodil Fredrikssons insändare 22/11 2024 - ”Huaröd drabbas åter: ”Julgranens frånvaro gör folk förbannade””

Vi brukar lyfta frågor om vad som är på gång i de olika orterna på de återkommande dialogmötena i byarna. Vi ber om ursäkt. Vi möter gärna er och de andra byalagen. Vi har löst många problem tillsammans och hoppas kunna fortsätta så framöver. Tyvärr var jag tillfälligt otillgänglig för möte när vi skrev till varandra senast. Då föreslog du Kristianstadsbladet som kanal i stället.

Annons

Jag kan inte bemöta allt som du skriver om kommunen och Huaröd, men vad gäller granarna så arbetar vår förvaltning med både funktion och estetik. Vi jobbar mycket med effektiviseringar och en aktiv ekonomistyrning för att kunna klämma in så mycket innehåll som möjligt varje år för de resurser vi har att tillgå. Ibland räcker inte det till och då måste vi minska kostnadskostymen för att få det att gå ihop. Då blir det tyvärr så att utsmyckningen påverkas före exempelvis halkbekämpning. Det är samtidigt rimligt. De tio extra tilldelade miljonerna var en engångssumma för 2022. Pengarna gick primärt till fastighetsunderhåll, lekplatser och utemiljö (exempelvis parkbänkar o dyl.).

Vår målsättning är att julgranarna ska placeras så att så många medborgare som möjligt kan ta del av dem. Att äga marken är en förutsättning, för vi gör i dag inga åtgärder på privat mark. Ni får däremot – precis som de andra byalagen på orter som inte får någon gran i år – gärna överta belysningen.

Rickard Wilhelmsson

Avdelningschef för anläggning, tekniska förvaltningen

Kristianstads kommun

Annons
Annons
Annons
Annons