Annons

Ooops, Region Skåne, det blev visst fel!

Ett bristfälligt underlag för upphandling av urologi har nu fått sina följder, inte bara för Tryggakliniken utan även för de 1500 kunder som urologi-mottagningen har. Tryggakliniken har investerat i personal, utrustning och lokaler och har naturligtvis räknat med att dessa investeringar ska bära sig och även ge vinst under den sexårsperiod som avtalet med Region Skåne gäller, skriver G-O Olsson, Kristianstad.
Urologi • Publicerad 11 maj 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Från fredag tar CSK över 1 500 urologipatienter från Tryggakliniken.
Från fredag tar CSK över 1 500 urologipatienter från Tryggakliniken.Foto: Mikael Persson

Nu överförs 1 500 kunder/patienter till CSK. Man kan bli riktigt bekymrad över hur och om CSK skall kunna klara detta. Har man de resurser som behövs? Kan jag och 1 499 andra vårdbehövande räkna med minst samma goda vård som Tryggakliniken erbjudit? Blir väntetiderna desamma?

Jag tror, tills jag blir bevisad om motsatsen, att den verksamhet som Tryggakliniken idag driver inte får sin lösning på CSK.

Annons

Ett enkelt sätt att lösa problemet med det bristfälliga upphandlingsunderlaget som Region Skåne presterat och ansvarar för är att sätta igång en ny upphandling samtidigt som Tryggakliniken tills den är klar får fortsätta sin urologverksamhet. Enkelt och obyråkratiskt eller hur?

Tryggakliniken hotar med att stämma Region Skåne och det gör dom med all rätt. Jag tror, om det nu finns någon rättvisa, att dom goda möjligheter till att få ett rejält skadestånd.

Nu vill jag att ansvarig politiker och den som tagit beslut om urologimottagningens nerläggning, här i Kristianstadsbladet, tydligt och klart förklarar för mig och alla andra vilka åtgärder som vidtagits för att CSK, från och med en 15 maj, skall kunna ta hand om 1500 nya vårdbehövande.

Det är både grovt vårdslöst och oansvarigt att lägga ner en verksamhet innan man byggt upp en ny.

G-O Olsson

Kristianstad

Annons
Annons
Annons
Annons