Annons

Öppna för motionssimning i Tivolibadet – en vädjan från flitiga besökare

Sedan måndagen den sjunde december har badhuset stängt för allmänheten, med vissa undantag, skolsim och föreningsverksamhet för personer födda 2004 och tidigare. Vi förstår mycket väl symbolvärdet av detta beslut. Vi har en mycket besvärlig spridning av coronaviruset i kommunen. Men, nu när kommunen tagit detta steg är det dags att ta nästa, att öppna badhuset för motionssimmare, vädjar några av badets flitiga besökare!
Motion & hälsa • Publicerad 11 december 2020
Detta är en insändare i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Säkerheten är naturligtvis viktig.
Säkerheten är naturligtvis viktig.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Redan innan stängningen hade badhuspersonalen vidtagit många åtgärder för att minimera smittspridning genom att säkerställa att besökare håller avstånd i badhuset, en eloge till personalen! Exempel på åtgärder är att minimera antalet personer i bubbelpoolen till tre personer, att stänga ångbastun och att säkerställa avstånd i omklädningsrummet genom att endast möjliggöra ombyte med cirka en och en halv till två 2 meters mellanrum. Allmänheten har också tagit sitt ansvar/gjort sina val vilket medfört att vi som undertecknat detta förslag, vanligen varit ensamma på en bana, med säkert avstånd till andra motionssimmare. Oss veterligen har det inte kunnat spåras någon smittspridning kopplad till motionssimning. Dessutom oskadliggörs coronaviruset av det klorerade vattnet.

”Dessutom, eftersom badhuset hålls igång (för skolsim och föreningsverksamhet) så vore det en kapitalvinst om det även var öppet för motionssimmare.”

För att möjliggöra motionssimning och främjande av folkhälsa under nuvarande förhållanden, med minimerad risk för smittspridning föreslår vi att:

Annons

1. Öppna upp badhuset för motionssimning

2. Motionssimning i båda bassängerna med linor utlagda

3. Möjliggör bokning digitalt, eller genom att ringa receptionen

4. Bokning av maximalt en timme/person/bana

5. Endast 15 minuter tillåtet i omklädningsrum, före och efter bad

6. Stäng bastu och bubbelpool

7. Fortsätta med tidigare åtgärder för avståndshållande (som nämnts ovan)

Dessutom, eftersom badhuset hålls igång (för skolsim och föreningsverksamhet) så vore det en kapitalvinst om det även var öppet för motionssimmare.

”... eftersom de byter om i andra omklädningsrum (på nedre plan) så kolliderar inte de med motionssimmarna (som byter om på övre plan).”

Till sist, eftersom KSLS tar återupptar tränings-/teknikgrupper för de yngsta, så har de en del banor bokade. Men, eftersom de byter om i andra omklädningsrum (på nedre plan) så kolliderar inte de med motionssimmarna (som byter om på övre plan).

Vi som står bakom förslaget är alla flitiga motionssimmare:

Annons

Albert Westergren, Balsby

Barbro Wikström, Balsby

Hans, Caroline och Ida Lindström, Kristianstad

Joachim Liedtke, Kristianstad

Karin Elmberg, Åhus

Sylvi Fox, Kristianstad

Annons
Annons
Annons
Annons