Annons

Osby kommun har sprungit vilse

I Kommunens Visionsdokument har man specificerat Utveckling och Tillväxt som ett speciellt Målområde.
Kommunkritik • Publicerad 23 september 2023
Detta är en opinionstext i Kristianstadsbladet. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
OK Gynge visar vägen ut i naturen. Skribenten vill att klubben även hjälper kommunen att hitta rätt.
OK Gynge visar vägen ut i naturen. Skribenten vill att klubben även hjälper kommunen att hitta rätt.Foto: Peter Paulsson

Där står citat ”Utbildning och kommunikation är en förutsättning för att vara en öppen och modern kommun. Vi jobbar för utveckling och tillväxt i ett nära samarbete med näringslivet”. Slut citat.

De planerade besparingar som gäller B Innovation, vård-och msorgsprogrammet och räddningstjänsten går stick i stäv med det visionsdokument som säkert samma politiker sagt ja till.

Annons

Att då drar ner på en unik utbildning, som dessutom efterfrågas, (B Innovation) en utbildning som ligger i framkant eftersom den vänder sig till breddidrotten. Det är inte modernt det är omodernt.

Att lägga ner vård-och omsorgsprogrammet, som är ett bristyrke. Det är inte utveckling det är avveckling.

Att spara på en räddningstjänst med den omvärld vi lever i, bränder och skjutningar inpå knuten. Det är inte utveckling det är avveckling.

Kommunen har i Osby färdigställt många nya industritomter, vilket signalerar utveckling och inte avveckling.

I Killeberg är man investerat i ökade bostadsområden vilket signalerar att man vill att öka inflyttningen = utveckling, genom att avbryta utbyggnaden av skolan i Killeberg, signalerar man avveckling.

Kommunens nya blåljushus håller på att färdigställas=utveckling att minimera räddningstjänsten = avveckling.

Kommunens förskoleverksamhet tappar barn med kyrkans växer, varför? Ledning och styrning är svaret.

Varför tar man in konsulter för att få hjälp med styrningen?

Ovan är bara ett axplock hur illa styrningen och ledningen är i vår kommun.

Jag kan inte tolka ovan på annat sätt att man har gått vilse någonstans, kanske i de nybyggda korridorerna eller kanske är det överlämnandet från alla de personer man köpt ut, för till det finns det ju pengar till, märkligt.

Annons

Kanske skulle Petra Gummesson och Lotte Melin ta hjälp av OK Gynge, för de vet hur man tar ut kompassriktningen och finner sina kontroller. Vi blir ju inte kallade till krismöten för att leta efter orienterare.

Har vi skattebetalare tur kanske OK Gynge kan ställa upp med en privatlektion så att Petra och Lotte kan komma in på rätt väg och finna kontrollen utveckling innan det är dags för beslut i frågorna ovan. Hoppet är det sista som överger en.

Att sikta mot sin Vision.

För ett tag sedan var Lotte Melin upp på ett kommunfullmäktigemöte och lovade att i fortsättningen skall det komma upp informationsskyltar vid samtliga nybyggen, som lite PR för vår kommun.

Det nya blåljushuset har kommit i bra bit på vägen, men inte tusen finns det någon skylt där som visar vad Osby kommun bygger.

Visst man kan tycka att det är en bagatell. Men klarar man inte att få upp en skylt hur ska man då klara av att driva en Kommun?

Det vill säga klarar man inte de små uppgifterna hur ska man då klara de stora.

För att tala i klartext, hade det varit i ett aktiebolag hade både VD och ordförande fått lämna sina poster.

Det är lång tid till nästa val, har vi verkligen tid och råd att vänta?

Roy Svensson

En politiker med time out.

Annons
Annons
Annons
Annons